Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

10. Geleneksel Kapadokya Kadın Buluşması Gerçekleşti

KÜLTÜR-SANAT 11.03.2017 - 18:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

10. Geleneksel Kapadokya Kadın Buluşması Gerçekleşti

1000’den fazla sığınmacı ve mülteci kadın Kapadokya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi.
1000’den fazla sığınmacı ve mülteci kadın Kapadokya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin düzenlediği dev organizasyona farklı ülkelerden gelen ve benzer sorunlar yaşayan kadınlar, çocuklarıyla birlikte katıldı.   Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Kapadokya Kadın Buluşmaları’nın 10.’suna bu yıl da büyük ilgi vardı. Sabah saatlerinde Konya, Niğde, Kayseri ve Nevşehir’den otobüslerle Kapadokya’ya getirilen sığınmacı ve mülteci kadınlar, Türk vatandaşı kadınlar ve kadın hakları için çalışan sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Kadınlar arası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen organizasyon, gezinin ilk anlarından itibaren bu hedefine ulaştı.   Öğle yemeği için Avanos Anfi Tiyatro’da toplanan kadınlar, burada kendi dillerinden şarkılara eşlik etti, danslarla gönüllerince eğlendi. En önemlisi, ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldıktan sonra yaşadıklarını, tecrübelerini, kendi hikâyelerini birbirleriyle paylaşma fırsatı buldu.   Katılımcıların Hayal Vadisi, Ürgüp Üç Güzeller, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Çavuşin Harabeleri ve Paşa Bağları’nı kapsayan gezisi öğleden sonra da devam etti. Kadınların çoğu, geziye eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Tarihi dokusu ve olağanüstü manzarasıyla Kapadokya, sığınmacı ve mülteci aileleri adeta büyüledi.   Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, organizasyonla ilgili “Kadınlar en incinebilir gruplar arasında başta geliyor. Aslında çoğu zaman hem ülkelerinde, hem yollarda, hem Türkiye’de hayatlarını yaşayamayan, evlerinden çıkamayan, çekinen kişileri, farklı ülkelerden gelseler de benzer sorunlar yaşayan kadınları bir araya getirmek istedik” dedi.   Türkiye’de 40’tan fazla ilde 60’ı aşkın ofiste sığınmacı ve mültecilere danışmanlık verdiklerinin altını çizen Kavlak, “Zaman içinde bir güven oluşturuyoruz. Biz bir anlamda bir ihtiyacı karşılıyoruz ve burada da kadınlar arası bir dayanışmanın zeminini oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.   Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, 2008 yılında başlattığı Geleneksel Kapadokya Kadın Buluşmaları’nda, katılımcı sayısını her geçen yıl arttırmayı başardı. Etkinliğe UNHCR-BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği)’nın yanı sıra, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), Avrupa Birliği, MUDEM (Mülteci Destek Merkezi) ve Nevşehir-Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği başta olmak üzere pek çok kuruluş destek verdi.   SGDD, bu dev organizasyonla bu yıl da dil, din, ırk farkı gözetmeden dayanışma yaratacak bir platform oluşturma amacını gerçekleştirmiş oldu.    
1000’den fazla sığınmacı ve mülteci kadın Kapadokya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi.

1000’den fazla sığınmacı ve mülteci kadın Kapadokya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin düzenlediği dev organizasyona farklı ülkelerden gelen ve benzer sorunlar yaşayan kadınlar, çocuklarıyla birlikte katıldı.

 

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Kapadokya Kadın Buluşmaları’nın 10.’suna bu yıl da büyük ilgi vardı. Sabah saatlerinde Konya, Niğde, Kayseri ve Nevşehir’den otobüslerle Kapadokya’ya getirilen sığınmacı ve mülteci kadınlar, Türk vatandaşı kadınlar ve kadın hakları için çalışan sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Kadınlar arası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen organizasyon, gezinin ilk anlarından itibaren bu hedefine ulaştı.

 

Öğle yemeği için Avanos Anfi Tiyatro’da toplanan kadınlar, burada kendi dillerinden şarkılara eşlik etti, danslarla gönüllerince eğlendi. En önemlisi, ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldıktan sonra yaşadıklarını, tecrübelerini, kendi hikâyelerini birbirleriyle paylaşma fırsatı buldu.

 

Katılımcıların Hayal Vadisi, Ürgüp Üç Güzeller, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Çavuşin Harabeleri ve Paşa Bağları’nı kapsayan gezisi öğleden sonra da devam etti. Kadınların çoğu, geziye eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Tarihi dokusu ve olağanüstü manzarasıyla Kapadokya, sığınmacı ve mülteci aileleri adeta büyüledi.

 

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, organizasyonla ilgili “Kadınlar en incinebilir gruplar arasında başta geliyor. Aslında çoğu zaman hem ülkelerinde, hem yollarda, hem Türkiye’de hayatlarını yaşayamayan, evlerinden çıkamayan, çekinen kişileri, farklı ülkelerden gelseler de benzer sorunlar yaşayan kadınları bir araya getirmek istedik” dedi.

 

Türkiye’de 40’tan fazla ilde 60’ı aşkın ofiste sığınmacı ve mültecilere danışmanlık verdiklerinin altını çizen Kavlak, “Zaman içinde bir güven oluşturuyoruz. Biz bir anlamda bir ihtiyacı karşılıyoruz ve burada da kadınlar arası bir dayanışmanın zeminini oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.

 

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, 2008 yılında başlattığı Geleneksel Kapadokya Kadın Buluşmaları’nda, katılımcı sayısını her geçen yıl arttırmayı başardı. Etkinliğe UNHCR-BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği)’nın yanı sıra, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), Avrupa Birliği, MUDEM (Mülteci Destek Merkezi) ve Nevşehir-Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği başta olmak üzere pek çok kuruluş destek verdi.

 

SGDD, bu dev organizasyonla bu yıl da dil, din, ırk farkı gözetmeden dayanışma yaratacak bir platform oluşturma amacını gerçekleştirmiş oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.