MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

10.Kaymak Festivali Lezzet Dolu Şekilde Gerçekleşti

BELEDİYELER 16.07.2017 - 21:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

10.Kaymak Festivali Lezzet Dolu Şekilde Gerçekleşti

Kaymaklı Kültür Merkezinde gerçekleşen festival açılış seremonisine, Nevşehir Milletvekili Sn. Ebubekir Gizligider, kurum yöneticileri, siyaset ve sanat dünyasından Nevşehir'in tanınmış isimler ile çok sayıda bürokrat ve vatandaşımız katıldı.
Kaymaklı Kültür Merkezinde gerçekleşen festival açılış seremonisine, Nevşehir Milletvekili Sn. Ebubekir Gizligider, kurum yöneticileri, siyaset ve sanat dünyasından Nevşehir'in tanınmış isimler ile çok sayıda bürokrat ve vatandaşımız katıldı.    Festivalimiz, 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerimiz anısına saygı duruşu, ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.   Belediye Başkanı Halit Elma, festivalin resmi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kuru kaymak ve Kaymaklı'ya yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Elma, konuşmasında kuru kaymağın daha önce neredeyse unutulma noktasına geldiğini, kendi dönemlerinde gerçekleşen tescil ve patent işlemleri ayrıca yerinde ve zamanında uygulanan projeler ile birlikte kuru kaymak üretiminin yüzde yedi yüz gibi bir artışla tekrar üretime kazandırıldığını ifade etti. Başkan Elma, kuru kaymağın raf ömrünü uzatarak, restorasyonu tamamlanan tarihi konak Uzun Ali Konağı'nda tadım, üretim merkezi açacakları müjdesini de verdi.   Milletvekili Gizligider konuşmasında, Belediye Başkanı Elma'ya başarılı projeleri için teşekkür etti. Milletvekili Gizligider, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında bu tür etkinliklerin her daim birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesini sağlayacağını belirtti.   Konuşmaların ardından kaymak yarışmasına geçildi. Süslü ve sade kategorilerinde toplam 14 katılımcının yarıştığı yarışmada birbirinden özel kaymaklar jüri karşısına çıktı. Süslü kaymakların hepsinde 15 Temmuz teması dikkat çekti. Süslü kaymak kategorisinde 1. Ayşe Tutkun, 2. Songül Polat, 3. Dilek Türkmen olurken; sade kaymakta 1. Fatma Mutlu, 2. Sultan Özkal, 3. Songül Polat oldu.   Açılış seremonisinin ardından, Kaymak Festivali, konserlerle Kaymaklı Yeraltı Şehri Otoparkında devam etti. Bursa Kılıç Kalkan Ekibinin gösterisi ile başlayan akşam etkinlikleri, yerel sanatçı Ali Şimşek, Ahmet Ece-Gülesin konseri ile devam etti. Final konserleri ise TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçıları Yeşim Dağlı ve Barış Akpınar ile gerçekleşti. Festival Dombra ve hava-i fişek gösterisi ile son buldu.          
Kaymaklı Kültür Merkezinde gerçekleşen festival açılış seremonisine, Nevşehir Milletvekili Sn. Ebubekir Gizligider, kurum yöneticileri, siyaset ve sanat dünyasından Nevşehir'in tanınmış isimler ile çok sayıda bürokrat ve vatandaşımız katıldı.

Kaymaklı Kültür Merkezinde gerçekleşen festival açılış seremonisine, Nevşehir Milletvekili Sn. Ebubekir Gizligider, kurum yöneticileri, siyaset ve sanat dünyasından Nevşehir'in tanınmış isimler ile çok sayıda bürokrat ve vatandaşımız katıldı. 

 

Festivalimiz, 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerimiz anısına saygı duruşu, ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

Belediye Başkanı Halit Elma, festivalin resmi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kuru kaymak ve Kaymaklı'ya yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Elma, konuşmasında kuru kaymağın daha önce neredeyse unutulma noktasına geldiğini, kendi dönemlerinde gerçekleşen tescil ve patent işlemleri ayrıca yerinde ve zamanında uygulanan projeler ile birlikte kuru kaymak üretiminin yüzde yedi yüz gibi bir artışla tekrar üretime kazandırıldığını ifade etti. Başkan Elma, kuru kaymağın raf ömrünü uzatarak, restorasyonu tamamlanan tarihi konak Uzun Ali Konağı'nda tadım, üretim merkezi açacakları müjdesini de verdi.

 

Milletvekili Gizligider konuşmasında, Belediye Başkanı Elma'ya başarılı projeleri için teşekkür etti. Milletvekili Gizligider, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında bu tür etkinliklerin her daim birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesini sağlayacağını belirtti.

 

Konuşmaların ardından kaymak yarışmasına geçildi. Süslü ve sade kategorilerinde toplam 14 katılımcının yarıştığı yarışmada birbirinden özel kaymaklar jüri karşısına çıktı. Süslü kaymakların hepsinde 15 Temmuz teması dikkat çekti. Süslü kaymak kategorisinde 1. Ayşe Tutkun, 2. Songül Polat, 3. Dilek Türkmen olurken; sade kaymakta 1. Fatma Mutlu, 2. Sultan Özkal, 3. Songül Polat oldu.

 

Açılış seremonisinin ardından, Kaymak Festivali, konserlerle Kaymaklı Yeraltı Şehri Otoparkında devam etti. Bursa Kılıç Kalkan Ekibinin gösterisi ile başlayan akşam etkinlikleri, yerel sanatçı Ali Şimşek, Ahmet Ece-Gülesin konseri ile devam etti. Final konserleri ise TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçıları Yeşim Dağlı ve Barış Akpınar ile gerçekleşti. Festival Dombra ve hava-i fişek gösterisi ile son buldu.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.