Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

78. Ölüm Yıldönümünde Atatürk Minnetle Anıldı

KÜLTÜR-SANAT 10.11.2016 - 11:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

78. Ölüm Yıldönümünde Atatürk Minnetle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.   Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına saat 08.55’de Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende , ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’ndaki bayraklar yarıya indirildi.   Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümü anma programı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde devam etti.   Kardelen Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda, ilk olarak Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu.   İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden anma programında Kardelen Eğitim Kurumları Tarih Öğretmeni Elif Büyükdoğan, toplumların tarihe yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, Türk Milleti için vazgeçilmez bir öneme sahip olan Atatürk’ün sadece Türk Milletini İstiklale kavuşturmadığını, hürriyet arayan milletlere de örnek ve ışık olduğunu ifade etti.   Büyükdoğan konuşmasında daha sonra şunları kaydetti: “ Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişiliğe sahipti. Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri ve gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı haline gelen liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuşlardır. Atatürk ise, milletinde sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip, varlığını teminat almaya yöneltmiştir.”   Atatürk ile ilgili hazırlanan kısa filmin izlenmesinin ardından Kardelen Eğitim Kurumları öğrencileri v e öğretmenleri, gün ile ilgili şiirler okudu. Buradaki anma programı, öğrencilerin Cahit Külebi’ nin yazdığı Orataryoyu seslendirmeleri ile sona erdi.   Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Atatürk Fotoğrafları Sergisi, daha sonra Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile protokol mensuplarının katıldığı bir törenle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Fuayene salonunda açıldı.  
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

 

Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına saat 08.55’de Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende , ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’ndaki bayraklar yarıya indirildi.

 

Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümü anma programı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde devam etti.

 

Kardelen Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda, ilk olarak Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu.

 

İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden anma programında Kardelen Eğitim Kurumları Tarih Öğretmeni Elif Büyükdoğan, toplumların tarihe yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, Türk Milleti için vazgeçilmez bir öneme sahip olan Atatürk’ün sadece Türk Milletini İstiklale kavuşturmadığını, hürriyet arayan milletlere de örnek ve ışık olduğunu ifade etti.

 

Büyükdoğan konuşmasında daha sonra şunları kaydetti: “ Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişiliğe sahipti. Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri ve gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı haline gelen liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuşlardır. Atatürk ise, milletinde sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip, varlığını teminat almaya yöneltmiştir.”

 

Atatürk ile ilgili hazırlanan kısa filmin izlenmesinin ardından Kardelen Eğitim Kurumları öğrencileri v e öğretmenleri, gün ile ilgili şiirler okudu. Buradaki anma programı, öğrencilerin Cahit Külebi’ nin yazdığı Orataryoyu seslendirmeleri ile sona erdi.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Atatürk Fotoğrafları Sergisi, daha sonra Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile protokol mensuplarının katıldığı bir törenle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Fuayene salonunda açıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.