MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Açıkgöz, 'Berat gecemiz mübarek olsun'

SİYASET 19.04.2019 - 12:19, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Açıkgöz, 'Berat gecemiz mübarek olsun'

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz Berat Kandili dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında İslam Aleminin ve Nevşehir halkının Berat Kandilini kutladı.
  AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz Berat Kandili dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında İslam Aleminin ve Nevşehir halkının Berat Kandilini kutladı.   AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında şunları kaydetti;   “19 Nisan Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret, maneviyat ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerifin habercisi olan yeni bir ‘Berat’ımızın daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Böylesine mübarek bir geceye bir kez daha erişip, bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır.   Cenab-ı Hakk buyuruyor ki “Ayetlerimize inananlar sana geldiğinde onlara de ki: ‘Selam size! Rabbiniz merhamet etmeyi bir lütuf olarak kendine yazdı. Gerçek şu ki sizden kim bilmeyerek bir kötülük yapar da ardından tövbe edip kendisini düzeltirse, bilsin ki Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.’ ” (En’am 6/54). İyiliğe yaklaşmak, iyiyi aramak, iyiyle olmak için çabalamalıyız. Bu vesileyle Berat Gecesi; Allah’a dost olma, hakkın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. Berat için şer ve kötülükten uzak; bizi yaratan yüce Allah’a yakın olmalıyız.   Milli birlik ve beraberlik içerisinde şerden ve şer odaklarından uzak; gönülleri fethederek, gönül coğrafyamızda, ülkemizde, İslam âleminde beratın hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum; Yüce Mevla’mız, ömrünü salih amellere adamış kullar olarak Ramazan’a ulaşmamızı nasip eylesin. 15 Temmuz’ da ‘Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet’ için canlarını tankların önünde siper eden kahraman milletimiz, aziz vatanımızı tüm hainlerden koruyup, Ümmet-i Muhammed’in, mazlumların umudu olmuştur. Rabbim, bu vesileyle birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim eylesin inşallah.   Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışındaki vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bütün İslâm âleminin Cuma’sını ve Berat Gecesini tebrik ediyorum. Yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu mübarek gecenin, İslâm dünyasında, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine; fitne ateşinden ve kargaşadan uzak olmamıza; ülkemizin, birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.   Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ebedi Beratımız olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Beratımız mübarek olsun.”
AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz Berat Kandili dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında İslam Aleminin ve Nevşehir halkının Berat Kandilini kutladı.

 

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz Berat Kandili dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında İslam Aleminin ve Nevşehir halkının Berat Kandilini kutladı.

 

AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında şunları kaydetti;

 

“19 Nisan Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret, maneviyat ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerifin habercisi olan yeni bir ‘Berat’ımızın daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Böylesine mübarek bir geceye bir kez daha erişip, bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır.

 

Cenab-ı Hakk buyuruyor ki “Ayetlerimize inananlar sana geldiğinde onlara de ki: ‘Selam size! Rabbiniz merhamet etmeyi bir lütuf olarak kendine yazdı. Gerçek şu ki sizden kim bilmeyerek bir kötülük yapar da ardından tövbe edip kendisini düzeltirse, bilsin ki Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.’ ” (En’am 6/54). İyiliğe yaklaşmak, iyiyi aramak, iyiyle olmak için çabalamalıyız. Bu vesileyle Berat Gecesi; Allah’a dost olma, hakkın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. Berat için şer ve kötülükten uzak; bizi yaratan yüce Allah’a yakın olmalıyız.

 

Milli birlik ve beraberlik içerisinde şerden ve şer odaklarından uzak; gönülleri fethederek, gönül coğrafyamızda, ülkemizde, İslam âleminde beratın hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum; Yüce Mevla’mız, ömrünü salih amellere adamış kullar olarak Ramazan’a ulaşmamızı nasip eylesin. 15 Temmuz’ da ‘Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet’ için canlarını tankların önünde siper eden kahraman milletimiz, aziz vatanımızı tüm hainlerden koruyup, Ümmet-i Muhammed’in, mazlumların umudu olmuştur. Rabbim, bu vesileyle birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim eylesin inşallah.

 

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışındaki vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bütün İslâm âleminin Cuma’sını ve Berat Gecesini tebrik ediyorum. Yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu mübarek gecenin, İslâm dünyasında, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine; fitne ateşinden ve kargaşadan uzak olmamıza; ülkemizin, birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ebedi Beratımız olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Beratımız mübarek olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.