MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Açıkgöz, Çanakkale Zaferi mesajı yayımladı

SİYASET 17.03.2020 - 19:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Açıkgöz, Çanakkale Zaferi mesajı yayımladı

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz’ün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti;   “Çanakkale, Tarihe Yön Vermiş Kahraman Milletimizin Diriliş Ruhudur”   18 Mart 1915, Türk-İslam tarihinde azim ve yiğitlikle yazılmış kahramanlık destanının tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Aziz milletimizin bir ve beraber olarak küllerinden yeniden doğduğu, dirilişinin şanlı destanıdır. Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuş; ‘Milli Mücadele'ye de öncülük etmiştir. Çanakkale; tarihe yön vermiş kahraman milletimizin diriliş ruhudur, Türk-İslam ordularının yıkılmaz kapısıdır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimiz yedi düvele şunu öğretmiştir: “Çanakkale Geçilmez” Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harp, hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü hem de doğusundan batısına güneyinden kuzeyine Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde, fedakârlığını ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünde, şehadetleriyle yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm destan kahramanlarımızın aziz hatıralarını tarihe addediyoruz. Çanakkale ruhuyla “Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak” uğrunda canlarını siper eden kahraman milletimiz; Anadolu’nun ilelebet vatanımız kalacağını dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, İslam coğrafyalarının ve İslamiyet’in sancaktarı olmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY “Ordunun Duası” şiirinde, vatan ve bayrak uğruna yılmadan canını feda eden aziz şehitlerimize hitaben, milletimizin iman ve birliğini ne güzel ifade ediyor: Yılmam ölümden, yaradan, askerim; Orduma, “Gâzî” dedi Peygamberim. Bir dileğim var, ölürüm isterim: Yurduma tek düşman ayak basmasın! Âmin! desin hep birden yiğitler, “Allâhu ekber!” gökten şehidler. Âmin! Âmin! Allâhu Ekber! Türk eriyiz, silsilemiz kahraman... Müslümanız, Hakk’a tapan Müslüman. Putları Allah tanıyanlar, aman, Mescidimin boynuna çan asmasın. Âmin! desin hep birden yiğitler, “Allâhu ekber!” gökten şehidler. Âmin! Âmin! Allâhu Ekber! 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 105. Yıldönümünde; ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet; fedakâr gazilerimizi de minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz.”
AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz’ün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti;

 

“Çanakkale, Tarihe Yön Vermiş Kahraman Milletimizin Diriliş Ruhudur”

 

18 Mart 1915, Türk-İslam tarihinde azim ve yiğitlikle yazılmış kahramanlık destanının tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Aziz milletimizin bir ve beraber olarak küllerinden yeniden doğduğu, dirilişinin şanlı destanıdır.

Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuş; ‘Milli Mücadele'ye de öncülük etmiştir.

Çanakkale; tarihe yön vermiş kahraman milletimizin diriliş ruhudur, Türk-İslam ordularının yıkılmaz kapısıdır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimiz yedi düvele şunu öğretmiştir: “Çanakkale Geçilmez”

Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harp, hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü hem de doğusundan batısına güneyinden kuzeyine Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde, fedakârlığını ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir.

Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünde, şehadetleriyle yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm destan kahramanlarımızın aziz hatıralarını tarihe addediyoruz.

Çanakkale ruhuyla “Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak” uğrunda canlarını siper eden kahraman milletimiz; Anadolu’nun ilelebet vatanımız kalacağını dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, İslam coğrafyalarının ve İslamiyet’in sancaktarı olmuştur.

Vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY “Ordunun Duası” şiirinde, vatan ve bayrak uğruna yılmadan canını feda eden aziz şehitlerimize hitaben, milletimizin iman ve birliğini ne güzel ifade ediyor:

Yılmam ölümden, yaradan, askerim; Orduma, “Gâzî” dedi Peygamberim. Bir dileğim var, ölürüm isterim: Yurduma tek düşman ayak basmasın! Âmin! desin hep birden yiğitler, “Allâhu ekber!” gökten şehidler. Âmin! Âmin! Allâhu Ekber!

Türk eriyiz, silsilemiz kahraman... Müslümanız, Hakk’a tapan Müslüman. Putları Allah tanıyanlar, aman, Mescidimin boynuna çan asmasın. Âmin! desin hep birden yiğitler, “Allâhu ekber!” gökten şehidler. Âmin! Âmin! Allâhu Ekber!

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 105. Yıldönümünde; ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet; fedakâr gazilerimizi de minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.