Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Açıkgöz, ‘CHP’li Sarıaslan Siyasi riyakârlığı şiar edinmiştir’

SİYASET 20.12.2019 - 21:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Açıkgöz, ‘CHP’li Sarıaslan Siyasi riyakârlığı şiar edinmiştir’

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP Nevşehir milletvekili çok sert bir dille eleştirdi.
  AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan’ın Göreme Vadisi ve çevresindeki alanı milli park statüsünden çıkaran kararın iptali için Danıştay'a dava açtığını açıkladığı basın toplantısına çok sert cevap verdi.   AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamada, “Göreme Milli Parkı içinde yer alan, Göreme Açık Hava Müzesi, 1. Derece arkeolojik SİT alanı. Bu alanda bilimsel çalışmaların dışında ve turistik ziyaret dışında herhangi bir uygulama yapılamaz. Geri kalan kısım Göreme yerleşim alanıdır. Burası da Kentsel SİT ve tamamı özel mülkiyettir.  Buranın ranta açılacağını iddia etmek bölgeden ne kadar habersiz olduğunu, milli parkın nereleri kapsadığını bilmemektedir. Şöyle ki; neredeyse tamamı özel mülkiyet olan ve kentsel sit statüsü ile 1. Derece Arkeolojik sit statüsü ile korunan bir alanda kaçak yapılaşmayı yıkmaktan başka bir faaliyette bulunmak mümkün değildir. Alan sınırları içinde bulunan tüm müze ve ören yerlerinde tüm kullanımlar eskiden olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığımızdadır. Alan Başkanlığı bu alanların projelendirilmesi ve varsa kaçak yapıların yıkılmasını sağlamakla yetkilidir. Hangi akıl tutulmasıyla böyle bir şey denir anlamış değilim! Bunu söylemek için art niyetli olmak gerekir, amacı Kapadokya değildir, yıkıcı ve ucuz siyaset yapmaktır.  Kayseri ve civar bölgelere turist gitmemiştir. Bölgemizdeki oteller tam dolulukla yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlamaktadır. Bölgeden bihaber siyaset yapmak da etik değildir! Sahada kanuna destek olduğunu söyleyip, kendisinin de iyi bildiği gibi 96’sı özel mülkiyete ait Kapadokya’mızı koruma amacıyla çaba sarf etmediği gibi tekrar söylüyorum; “Siyasi riyakârlığı şiar edinmiştir” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP Nevşehir milletvekili çok sert bir dille eleştirdi.

 

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan’ın Göreme Vadisi ve çevresindeki alanı milli park statüsünden çıkaran kararın iptali için Danıştay'a dava açtığını açıkladığı basın toplantısına çok sert cevap verdi.

 

AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamada, “Göreme Milli Parkı içinde yer alan, Göreme Açık Hava Müzesi, 1. Derece arkeolojik SİT alanı. Bu alanda bilimsel çalışmaların dışında ve turistik ziyaret dışında herhangi bir uygulama yapılamaz. Geri kalan kısım Göreme yerleşim alanıdır. Burası da Kentsel SİT ve tamamı özel mülkiyettir.  Buranın ranta açılacağını iddia etmek bölgeden ne kadar habersiz olduğunu, milli parkın nereleri kapsadığını bilmemektedir. Şöyle ki; neredeyse tamamı özel mülkiyet olan ve kentsel sit statüsü ile 1. Derece Arkeolojik sit statüsü ile korunan bir alanda kaçak yapılaşmayı yıkmaktan başka bir faaliyette bulunmak mümkün değildir. Alan sınırları içinde bulunan tüm müze ve ören yerlerinde tüm kullanımlar eskiden olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığımızdadır. Alan Başkanlığı bu alanların projelendirilmesi ve varsa kaçak yapıların yıkılmasını sağlamakla yetkilidir. Hangi akıl tutulmasıyla böyle bir şey denir anlamış değilim! Bunu söylemek için art niyetli olmak gerekir, amacı Kapadokya değildir, yıkıcı ve ucuz siyaset yapmaktır.  Kayseri ve civar bölgelere turist gitmemiştir. Bölgemizdeki oteller tam dolulukla yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlamaktadır. Bölgeden bihaber siyaset yapmak da etik değildir! Sahada kanuna destek olduğunu söyleyip, kendisinin de iyi bildiği gibi 96’sı özel mülkiyete ait Kapadokya’mızı koruma amacıyla çaba sarf etmediği gibi tekrar söylüyorum; “Siyasi riyakârlığı şiar edinmiştir” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.