MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Açıkgöz, ‘Leyle-i Regaib’imiz mübarek olsun’

SİYASET 26.02.2020 - 21:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Açıkgöz, ‘Leyle-i Regaib’imiz mübarek olsun’

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında,  “Mübarek üç aylara kavuşmamızın, sevincin ve huzurun iklimine açılan kapı, 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece; Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir.   Bu gece aynı zamanda Kur’an-ı Kerim ayı Ramazan-ı Şerifin müjdecisidir. “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.” (Hadis-i Şerif) ışığında dualarımız müşterektir. Üç aylar, kalplerimizin ve gönüllerimizin manevi doyum mevsimi olan Receb-i Şerif, Şaban-ı Şerif ve Ramazan-ı Şerif ayları, Müslümanlar olarak Hakk’ın rahmetine, bereketine ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Dini hayatımıza canlılık katan bu aylar, aramızda insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin artmasına, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalmasına, inananların iyilikte birbirleriyle yarışmasına vesile olur. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kutsiyetimiz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; fedakâr gazilerimize, kahraman milletimize selametler dilerim.   Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehirli hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslam dünyasının üç aylarını, Regaib gecesini tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını; insanlığın hidayetine, barışına ve huzuruna vesile olmasını; bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, başta Nevşehir’imiz olmak üzere ülkemizin, İslam dünyamızın ve tüm insanlığın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in yüce örnekliğinden nasibdar olmasını ve insanlığa iyilikler getirmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.
AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında,  “Mübarek üç aylara kavuşmamızın, sevincin ve huzurun iklimine açılan kapı, 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece; Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir.

 

Bu gece aynı zamanda Kur’an-ı Kerim ayı Ramazan-ı Şerifin müjdecisidir. “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.” (Hadis-i Şerif) ışığında dualarımız müşterektir. Üç aylar, kalplerimizin ve gönüllerimizin manevi doyum mevsimi olan Receb-i Şerif, Şaban-ı Şerif ve Ramazan-ı Şerif ayları, Müslümanlar olarak Hakk’ın rahmetine, bereketine ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Dini hayatımıza canlılık katan bu aylar, aramızda insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin artmasına, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalmasına, inananların iyilikte birbirleriyle yarışmasına vesile olur. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kutsiyetimiz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; fedakâr gazilerimize, kahraman milletimize selametler dilerim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehirli hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslam dünyasının üç aylarını, Regaib gecesini tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını; insanlığın hidayetine, barışına ve huzuruna vesile olmasını; bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, başta Nevşehir’imiz olmak üzere ülkemizin, İslam dünyamızın ve tüm insanlığın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in yüce örnekliğinden nasibdar olmasını ve insanlığa iyilikler getirmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.