MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı

NEVŞEHİR 04.01.2018 - 23:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 4 Ocak 2018 Perşembe günü AHİKA’nın Nevşehir’de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.
  Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 4 Ocak 2018 Perşembe günü AHİKA’nın Nevşehir’de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.   Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.   Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:   Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.   Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetlerin başında, 2017 Yılı Mali Destek Programları’nın 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilmiş olması gelmektedir.   Ayrıca, 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin uygulanmasına da başlanmıştır.   Yine geçtiğimiz ay içerisinde Ajansımız, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Türk Hava Yolları (THY) İşbirliğiyle Suudi Arabistan Heyeti Bölgede ağırlanmıştır.   Yine önemli bir gelişme de; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ajansımız işbirliğinde “Niğde Yenilenebilir Enerji Zirvesi”nin gerçekleştirilmesi olmuştur.   Öte yandan, Nevşehir’in Partner İl olarak yer aldığı 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İZFAŞ Fuar Merkezinde gerçekleştirilen 11. Travel Turkey İzmir Fuarı’na ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nca düzenlenen “Hafif Silah ve Mühimmat Çalıştayı”na katılım sağlanmıştır.   Bölge illerinde Proje Yazma Eğitimlerin (PCM) de verildiği geçtiğimiz bir aylık dönemde; Ajansımız ile Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu işbirliğinde “Kırşehir Kariyer Günleri” etkinliği düzenlenmiştir.   Bugünkü toplantının en önemli gündem maddesi ise; 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilen 2017 Yılı Küçük Ölçekli Mali Destek Programı ile Sosyal Kalkınma Mali Destek Programıdır. Programlar kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 13.000.000,00 TL’dir.  Küçük Ölçekli Mali Destek Programına ayrılan bütçe 10.000.000,00 TL olup Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının bütçesi ise 3.000.000,00 TL’dir. Mali Destek Programlarına son başvuru tarihi ise 16 Mart 2018 olarak belirlenmiştir.
Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 4 Ocak 2018 Perşembe günü AHİKA’nın Nevşehir’de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 4 Ocak 2018 Perşembe günü AHİKA’nın Nevşehir’de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

 

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetlerin başında, 2017 Yılı Mali Destek Programları’nın 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilmiş olması gelmektedir.

 

Ayrıca, 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin uygulanmasına da başlanmıştır.

 

Yine geçtiğimiz ay içerisinde Ajansımız, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Türk Hava Yolları (THY) İşbirliğiyle Suudi Arabistan Heyeti Bölgede ağırlanmıştır.

 

Yine önemli bir gelişme de; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ajansımız işbirliğinde “Niğde Yenilenebilir Enerji Zirvesi”nin gerçekleştirilmesi olmuştur.

 

Öte yandan, Nevşehir’in Partner İl olarak yer aldığı 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İZFAŞ Fuar Merkezinde gerçekleştirilen 11. Travel Turkey İzmir Fuarı’na ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nca düzenlenen “Hafif Silah ve Mühimmat Çalıştayı”na katılım sağlanmıştır.

 

Bölge illerinde Proje Yazma Eğitimlerin (PCM) de verildiği geçtiğimiz bir aylık dönemde; Ajansımız ile Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu işbirliğinde “Kırşehir Kariyer Günleri” etkinliği düzenlenmiştir.

 

Bugünkü toplantının en önemli gündem maddesi ise; 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilen 2017 Yılı Küçük Ölçekli Mali Destek Programı ile Sosyal Kalkınma Mali Destek Programıdır. Programlar kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 13.000.000,00 TL’dir.  Küçük Ölçekli Mali Destek Programına ayrılan bütçe 10.000.000,00 TL olup Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının bütçesi ise 3.000.000,00 TL’dir. Mali Destek Programlarına son başvuru tarihi ise 16 Mart 2018 olarak belirlenmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.