MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ahilik Haftası Kutlama Heyeti, Ünver’i Ziyaret Etti

NEVŞEHİR 18.09.2017 - 15:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ahilik Haftası Kutlama Heyeti, Ünver’i Ziyaret Etti

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ahilik anlayışının Türk Milletinin temel değerlerinden biri olduğunu belirterek, Ahilik ruhunun her daim canlı tutulmasının gerektiğini söyledi.
  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ahilik anlayışının Türk Milletinin temel değerlerinden biri olduğunu belirterek, Ahilik ruhunun her daim canlı tutulmasının gerektiğini söyledi.   Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, Nevşehir Karasörcüler ve Marangozlar Ağaç İşleri Odası başkanı Ramazan Korkmaz, Nevşehir Sebzeciler,Meyveciler Paazrcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen, Nevşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Göncü’yü makamında kabul etti.   Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyada sadece Türk toplumunda hayat bulan Ahilik Anlayışının, adalet, kardeşlik, yardımseverlik, terbiye gibi bir çok önemli hasleti bir araya tuttuğuna işaret etti.   Avrupa’da yeni yeni yeşillenen bu anlayışın 8 asır önce Anadolu’dan tüm dünyayı aydınlattığını vurgulayan Belediye Başkanı Ünver  şöyle konuştu: “ Günümüzün modern toplumlarının daha yeni yeni anlamaya çalıştığı Ahilik Kültürünü tam 8 asır önce dünyada uygulamayı başaran bir milletin torunlarıyız. Tüm değerleri ile uygulamaya konulan bu kültürü bundan sonra da canlı tutabilme adına bizlere büyük hükümlülüklerin düştüğüne inanıyorum. Nevşehirli esnaf kardeşlerimin de bu önemli kültürün yaşatılması yönünde üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirme kararlılığı içerisinde olduğunu gözlemliyorum. “ dedi   Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’ de, birlikte yaşama biçimi olarak da ele alınan Ahilik kültürünün,  toplumumuzda  bundan sonraki süreçte de  yaşatılması yönünde yerel yönetimlerin ciddi bir hareketlilik içerisinde olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Ünver’e esnaflara yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.   Ördü, daha sonra 26 Eylül 2017 tarihinde  sona erecek Ahilik Haftası kutlama etkinliklerine ilişkin olarak Belediye Başkanı Hasan Ünver’e bilgiler aktardı. 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ahilik anlayışının Türk Milletinin temel değerlerinden biri olduğunu belirterek, Ahilik ruhunun her daim canlı tutulmasının gerektiğini söyledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ahilik anlayışının Türk Milletinin temel değerlerinden biri olduğunu belirterek, Ahilik ruhunun her daim canlı tutulmasının gerektiğini söyledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, Nevşehir Karasörcüler ve Marangozlar Ağaç İşleri Odası başkanı Ramazan Korkmaz, Nevşehir Sebzeciler,Meyveciler Paazrcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen, Nevşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Göncü’yü makamında kabul etti.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyada sadece Türk toplumunda hayat bulan Ahilik Anlayışının, adalet, kardeşlik, yardımseverlik, terbiye gibi bir çok önemli hasleti bir araya tuttuğuna işaret etti.

 

Avrupa’da yeni yeni yeşillenen bu anlayışın 8 asır önce Anadolu’dan tüm dünyayı aydınlattığını vurgulayan Belediye Başkanı Ünver  şöyle konuştu: “ Günümüzün modern toplumlarının daha yeni yeni anlamaya çalıştığı Ahilik Kültürünü tam 8 asır önce dünyada uygulamayı başaran bir milletin torunlarıyız. Tüm değerleri ile uygulamaya konulan bu kültürü bundan sonra da canlı tutabilme adına bizlere büyük hükümlülüklerin düştüğüne inanıyorum. Nevşehirli esnaf kardeşlerimin de bu önemli kültürün yaşatılması yönünde üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirme kararlılığı içerisinde olduğunu gözlemliyorum. “ dedi

 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’ de, birlikte yaşama biçimi olarak da ele alınan Ahilik kültürünün,  toplumumuzda  bundan sonraki süreçte de  yaşatılması yönünde yerel yönetimlerin ciddi bir hareketlilik içerisinde olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Ünver’e esnaflara yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Ördü, daha sonra 26 Eylül 2017 tarihinde  sona erecek Ahilik Haftası kutlama etkinliklerine ilişkin olarak Belediye Başkanı Hasan Ünver’e bilgiler aktardı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.