Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Aile Hekimlerine Zorunlu Nöbet Müjdesi

SAĞLIK 18.08.2016 - 12:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Aile Hekimlerine Zorunlu Nöbet Müjdesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.       Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının talepleri iletti.       Memiş, aile hekimlerine getirilen zorunlu nöbet uygulamasından vazgeçilmesi, toplu sözleşme kazanımlarından olan 112 çalışanlarına yemek ücreti ödenmesi konusunun hayata geçmesi, süt iznini döner sermaye kapsamından çıkaran düzenlemenin iptal edilmesi, sağlık okuryazarlığı, yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi talepleri ileterek, değişik statülerde istihdam edilen bütün sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya alınmasını istedi.       Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, aile hekimlerinin nöbet uygulamasına yönelik dile getirilen talebi önceden bildiklerini ve talep doğrultusunda aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması için bir çalışma başlattıklarını ifade etti. 112’lerin yemek parası konusundaki yönetmelik değişikliği için gerekli adımların atıldığını da belirten Bakan Akdağ, bu sorunun çözümü için gerekli olan yönetmelik değişikliğinin önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nın imzasından çıkacağını ifade etti.   
Sağlık Bakanı Recep Akdağ aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

 

 

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının talepleri iletti.

 

 

 

Memiş, aile hekimlerine getirilen zorunlu nöbet uygulamasından vazgeçilmesi, toplu sözleşme kazanımlarından olan 112 çalışanlarına yemek ücreti ödenmesi konusunun hayata geçmesi, süt iznini döner sermaye kapsamından çıkaran düzenlemenin iptal edilmesi, sağlık okuryazarlığı, yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi talepleri ileterek, değişik statülerde istihdam edilen bütün sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya alınmasını istedi.

 

 

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, aile hekimlerinin nöbet uygulamasına yönelik dile getirilen talebi önceden bildiklerini ve talep doğrultusunda aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması için bir çalışma başlattıklarını ifade etti. 112’lerin yemek parası konusundaki yönetmelik değişikliği için gerekli adımların atıldığını da belirten Bakan Akdağ, bu sorunun çözümü için gerekli olan yönetmelik değişikliğinin önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nın imzasından çıkacağını ifade etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.