Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

AK Parti’nin Ortahisar Belde Başkanına Suç Duyurusu

NEVŞEHİR 13.04.2017 - 10:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

AK Parti’nin Ortahisar Belde Başkanına Suç Duyurusu

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, balon kazasında TRT muhabirinin kamerasına el koyan ve gazetecilere hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, balon kazasında TRT muhabirinin kamerasına el koyan ve gazetecilere hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.   Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Osman Koca, Radyo Nevşehir sahibi Fatih Kılınç, TRT muhabiri Şerif Taşar ile Muşkara Gazetesi ve Sabah Gazetesi muhabiri Alpaslan Körükcü Pazar günü meydana gelen 1 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı balon kazasında TRT muhabiri Şerif Taşar’ın kamerasına zorla el koyanlar ve gazetecilere sosyal medyadan hakaret eden Mehmet Ali Özendi hakkında Ürgüp Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.   NGC ve KGC başkanları Ekici ve Koca, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ortak basın açıklaması yaparak gazetecilere fiili saldırıyı ve sosyal medyadan yapılan hakaretleri kınadı.   NGC Başkanı Bayram Ekici ve KGC Başkanı Osman Koca, balon kazasının yaşandığı sırada görevini yapmaya çalışan basın mensubuna yapılan çirkin saldırıyı ve sosyal medyadan gazetecilere yapılan hakaret dolu açıklamaları kınayarak “ bu saldırılara sessiz kalamayız” ifadesini kullandılar.   Ekici ve Koca, yetkilerin bu duruma biran önce dur demesi gerektiğini söyledi. Balon firmalarının yaşanan ölümlü veya yaralamalı kazalarda, görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına her fırsatta saldırdığını söyleyen Ekici ve Koca, böyle bir tutum ile hareket eden balon firmalarını ve sosyal medya üzerinden gazetecilere hakaret yağdıran Ortahisar AK Parti Belde Başkanı Mehmet Ali Özendi´yi kınadıklarını belirtti.   Koca ve Ekici, Anayasal bir hak olan halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek üzere balon kazasının olduğu alanda çekim yaptığı esnada meslektaşımız Şerif Taşar´a balon firması çalışanlarının sözlü hakaretlerde bulunup hele de fotoğraf makinesi ve kamerasını almasının kabul edilemez olduğunu ve suç teşkil ettiğini söyledi.   Nevşehir basınının yine basın özgürlüğü adına ne yazık ki kara bir gün yaşadığını vurgulayan iki Ekici ve Koca, “Daha önce olduğu gibi yine basın mensupları hedef alınmıştır. Yetkililer bu çirkin saldırıların önüne biran önce geçmelidir. Gazeteciler cemiyetleri olarak görevini yapmaya çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz” dedi.   Olay Pazar günü Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında elektrik tellerine çarpan balonun düşmesi sonucu kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı. Kazanın haberini yapmak için olay yerine gide TRT muhabiri Şerif Taşar’ın kamerasına balon firması çalışanları tarafından zorla el konulmuş, AK Parti’nin Ortahisar Belde Başkanı Mehmet Ali Özendi de sosyal medyadan gazetecilere hakaret etmişti.
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, balon kazasında TRT muhabirinin kamerasına el koyan ve gazetecilere hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, balon kazasında TRT muhabirinin kamerasına el koyan ve gazetecilere hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Osman Koca, Radyo Nevşehir sahibi Fatih Kılınç, TRT muhabiri Şerif Taşar ile Muşkara Gazetesi ve Sabah Gazetesi muhabiri Alpaslan Körükcü Pazar günü meydana gelen 1 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı balon kazasında TRT muhabiri Şerif Taşar’ın kamerasına zorla el koyanlar ve gazetecilere sosyal medyadan hakaret eden Mehmet Ali Özendi hakkında Ürgüp Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

 

NGC ve KGC başkanları Ekici ve Koca, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ortak basın açıklaması yaparak gazetecilere fiili saldırıyı ve sosyal medyadan yapılan hakaretleri kınadı.

 

NGC Başkanı Bayram Ekici ve KGC Başkanı Osman Koca, balon kazasının yaşandığı sırada görevini yapmaya çalışan basın mensubuna yapılan çirkin saldırıyı ve sosyal medyadan gazetecilere yapılan hakaret dolu açıklamaları kınayarak “ bu saldırılara sessiz kalamayız” ifadesini kullandılar.

 

Ekici ve Koca, yetkilerin bu duruma biran önce dur demesi gerektiğini söyledi.

Balon firmalarının yaşanan ölümlü veya yaralamalı kazalarda, görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına her fırsatta saldırdığını söyleyen Ekici ve Koca, böyle bir tutum ile hareket eden balon firmalarını ve sosyal medya üzerinden gazetecilere hakaret yağdıran Ortahisar AK Parti Belde Başkanı Mehmet Ali Özendi´yi kınadıklarını belirtti.

 

Koca ve Ekici, Anayasal bir hak olan halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek üzere balon kazasının olduğu alanda çekim yaptığı esnada meslektaşımız Şerif Taşar´a balon firması çalışanlarının sözlü hakaretlerde bulunup hele de fotoğraf makinesi ve kamerasını almasının kabul edilemez olduğunu ve suç teşkil ettiğini söyledi.

 

Nevşehir basınının yine basın özgürlüğü adına ne yazık ki kara bir gün yaşadığını vurgulayan iki Ekici ve Koca, “Daha önce olduğu gibi yine basın mensupları hedef alınmıştır. Yetkililer bu çirkin saldırıların önüne biran önce geçmelidir. Gazeteciler cemiyetleri olarak görevini yapmaya çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz” dedi.

 

Olay

Pazar günü Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında elektrik tellerine çarpan balonun düşmesi sonucu kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı. Kazanın haberini yapmak için olay yerine gide TRT muhabiri Şerif Taşar’ın kamerasına balon firması çalışanları tarafından zorla el konulmuş, AK Parti’nin Ortahisar Belde Başkanı Mehmet Ali Özendi de sosyal medyadan gazetecilere hakaret etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.