MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

AK Parti Ürgüp Belediye Başkan adayı Mehmet Aktürk kimdir?

SİYASET 11.01.2019 - 21:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

AK Parti Ürgüp Belediye Başkan adayı Mehmet Aktürk kimdir?

AK Parti Ürgüp Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Aktürk’ün ismi açıklanmasının ardından gözler yarınki aday tanıtım toplantısına çevrildi.
  AK Parti’den 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Ürgüp Belediye Başkan adayı olarak Eczacı Mehmet Aktürk gösterildi.   Mehmet Aktürk kimdir?   26 Mart 1980 yılında Gülşehir’de dünyaya geldi. Babası; Merhum İmam Hatip Nurettin Bey, annesi ev hanımı Elmas Hanımdır. İlköğretimini H. Ahmet Toksöz İlk Okulunda, Ortaokulu İmam Hatip Lisesinde, Lise eğitimini ise Ürgüp Lisesinde tamamladı. Aktürk, Üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı. Aktürk, 2003 yılında askerlik görevini Kütahya Hv. Er. Eğt.Tugayında yedek subay olarak yerine getirdikten sonra Ürgüp’te Aktürk Eczanesini kurdu ve halen burada eczacılık yapmaktadır.  Aktürk, mesleki kariyerinde ilk olarak 2004 yılında 34.Bölge Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacı odası Ürgüp İlçe temsilciliği,  2008 yılında Nevşehir Eczacı Odası Kuruluş faaliyetlerinde görev aldı, 2011-2013 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Büyük Kongresinde merkez heyeti yedek üyeliği yaptı delegeliği devam etmektedir, 2009 yılında 52.Bölge Nevşehir Eczacı Odası'nın kurucu yönetim kurulu üyeliğine atandı 1 Kasım 2015 seçimlerindeki aday adaylığı süresince bu görevinden istifa etti. 4 dönemdir bu görevi yürütmektedir.   Siyaset hayatında gönül verdiği AK Parti’den 2014 Yerel seçimlerinde Ürgüp Belediye Başkan Aday Adaylığı, 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekilliği Aday Adaylığı ve son olarak 2019 Yerel Seçimlerinde Ürgüp Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.   Aktürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.  İyi derecede İngilizce bilmektedir.
AK Parti Ürgüp Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Aktürk’ün ismi açıklanmasının ardından gözler yarınki aday tanıtım toplantısına çevrildi.

 

AK Parti’den 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Ürgüp Belediye Başkan adayı olarak Eczacı Mehmet Aktürk gösterildi.

 

Mehmet Aktürk kimdir?

 

26 Mart 1980 yılında Gülşehir’de dünyaya geldi. Babası; Merhum İmam Hatip Nurettin Bey, annesi ev hanımı Elmas Hanımdır. İlköğretimini H. Ahmet Toksöz İlk Okulunda, Ortaokulu İmam Hatip Lisesinde, Lise eğitimini ise Ürgüp Lisesinde tamamladı. Aktürk, Üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı.

Aktürk, 2003 yılında askerlik görevini Kütahya Hv. Er. Eğt.Tugayında yedek subay olarak yerine getirdikten sonra Ürgüp’te Aktürk Eczanesini kurdu ve halen burada eczacılık yapmaktadır. 

Aktürk, mesleki kariyerinde ilk olarak 2004 yılında 34.Bölge Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacı odası Ürgüp İlçe temsilciliği,  2008 yılında Nevşehir Eczacı Odası Kuruluş faaliyetlerinde görev aldı, 2011-2013 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Büyük Kongresinde merkez heyeti yedek üyeliği yaptı delegeliği devam etmektedir, 2009 yılında 52.Bölge Nevşehir Eczacı Odası'nın kurucu yönetim kurulu üyeliğine atandı 1 Kasım 2015 seçimlerindeki aday adaylığı süresince bu görevinden istifa etti. 4 dönemdir bu görevi yürütmektedir.

 

Siyaset hayatında gönül verdiği AK Parti’den 2014 Yerel seçimlerinde Ürgüp Belediye Başkan Aday Adaylığı, 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekilliği Aday Adaylığı ve son olarak 2019 Yerel Seçimlerinde Ürgüp Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

 

Aktürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.  İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.