MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı

GÜNCEL 01.01.2019 - 13:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı

Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonlarında poşet ücretsiz olacak.
  Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı. Plastik alışveriş poşetleri bugün itibariyle en az 25 kuruşa satılacak. Poşet satışı alışveriş fişinde de yer alacak. Yeni üretilen tüm poşetler barkodlu olacak. Ancak firmalara ellerindeki barkodsuz poşetleri kullanabilmeleri için 31 Mart'a kadar süre tanındı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonları dışında tüm poşetler para ile satılacak.  Açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan poşetler ücretsiz  Bugün itibariyle marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500x350 milimetreden küçük poşetler ise ücretsiz olmaya devam edecek. Ayrıca; tekstil alışverişlerinde verilen çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı sucul hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan uzaktan satışlar dahil ücretsiz olmaya devam edecek. Metrekare başına 10 lira ceza  Poşetleri para ile satmayan ücretsiz olarak müşteriye veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.  
Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonlarında poşet ücretsiz olacak.

 

Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı. Plastik alışveriş poşetleri bugün itibariyle en az 25 kuruşa satılacak. Poşet satışı alışveriş fişinde de yer alacak. Yeni üretilen tüm poşetler barkodlu olacak. Ancak firmalara ellerindeki barkodsuz poşetleri kullanabilmeleri için 31 Mart'a kadar süre tanındı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonları dışında tüm poşetler para ile satılacak. 

Açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan poşetler ücretsiz 
Bugün itibariyle marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500x350 milimetreden küçük poşetler ise ücretsiz olmaya devam edecek. Ayrıca; tekstil alışverişlerinde verilen çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı sucul hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan uzaktan satışlar dahil ücretsiz olmaya devam edecek.

Metrekare başına 10 lira ceza 
Poşetleri para ile satmayan ücretsiz olarak müşteriye veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası kesilecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.