Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altın Kitaplar Yazarı Nilay Yılmaz’dan Kardelen Koleji’ne Övgü Dolu Sözler

EĞİTİM 17.01.2018 - 07:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Altın Kitaplar Yazarı Nilay Yılmaz’dan Kardelen Koleji’ne Övgü Dolu Sözler

'Kardelenler Okuyor' projesi çerçevesinde bu yıl üçüncü etabı düzenlenen söyleşi ve imza gününe Altın Kitaplar yazarları Almila Aydın ve Nilay Yılmaz ile devam edildi.
  Kardelenli öğrencilerin dikkat ve algı düzeylerinin mükemmel olduğunu ifade ettiler. Bir Anadolu Şehri olan Nevşehir’in Kardelenlerinin özgüven, cesaret, algı ve muhakemesinin üst düzeyde olduğunu belirttiler.   Benzer düşüncelerini İstanbul’a döndükten sonra da kendi Twitter adresinde paylaşan Nilay Yılmaz aşağıdaki değerlendirmeleri yer aldı.   Bir güne pek çok iş ve sayısız duygu sığdırabilenlerdeniz biz. Nevşehir Kardelen Koleji'nde 5., 6., 7. ve 8.sınıflarla çift dikişli söyleşiler yaptık bugün Almila Aydın'la. Arka arkaya 2 yazarı 3 saat boyunca dinleyen çocuklar artık şanslı mı, şansız mı orası tartışılır. Ama bizim şanslı olduğumuz tartışılmaz. Anadolu bozkırlarında yetişen çocukların edebiyata bakışı ve sordukları sorular bir başka oluyor çünkü. Kardelen Koleji'nden içimizde filizlenmiş kardelenlerle ayrıldık bugün.   İki yazarın aynı okulda olup da birbirinin etkinliğini izleyebilmesi nadir bir olaydır. Bugün Altın Kitaplar'ın ince olasılık hesaplarıyla ve etkinlik ekibinin organizasyon becerileriyle bunu da başararak birbirimizin çalışmalarını da izleyebildik.   Gün içindeki heyecanlar bana yetmezmiş gibi bir de akşam akşam öğretmenlerle buluştum. Çocuklara yaratıcı yazmayı nasıl öğretebiliriz diye düşünüp bin bir uygulama yaptık. Cuma günü yorgunluklarına rağmen ve hafta sonu tatilleri de başlamışken 3 saatini bana ayıran eğitimci arkadaşlar için ne desem az.   Anlayacağınız biz bugün Nevşehir'de çocukların, okulun ve eğitimcilerin edebiyat aşkıyla uçtuk da uçtuk. Öyle uçtuk, öyle uçtuk ki bu sabah hava şartları yüzünden balona binip de peri bacaları arasında uçamadığımıza bile üzülemedik.   Bu güne dair kıssadan hissemiz şu: Uçmak için perilere, bacalara ve balonlara ihtiyacımız yok. Her uçmak istediğimizde Nevşehir'e gelelim, Kardelen Koleji'nin çocuklarıyla ve öğretmenleriyle buluşalım, duygudan duyguya uçalım.
'Kardelenler Okuyor' projesi çerçevesinde bu yıl üçüncü etabı düzenlenen söyleşi ve imza gününe Altın Kitaplar yazarları Almila Aydın ve Nilay Yılmaz ile devam edildi.

 

Kardelenli öğrencilerin dikkat ve algı düzeylerinin mükemmel olduğunu ifade ettiler. Bir Anadolu Şehri olan Nevşehir’in Kardelenlerinin özgüven, cesaret, algı ve muhakemesinin üst düzeyde olduğunu belirttiler.

 

Benzer düşüncelerini İstanbul’a döndükten sonra da kendi Twitter adresinde paylaşan Nilay Yılmaz aşağıdaki değerlendirmeleri yer aldı.

 

Bir güne pek çok iş ve sayısız duygu sığdırabilenlerdeniz biz. Nevşehir Kardelen Koleji'nde 5., 6., 7. ve 8.sınıflarla çift dikişli söyleşiler yaptık bugün Almila Aydın'la. Arka arkaya 2 yazarı 3 saat boyunca dinleyen çocuklar artık şanslı mı, şansız mı orası tartışılır. Ama bizim şanslı olduğumuz tartışılmaz. Anadolu bozkırlarında yetişen çocukların edebiyata bakışı ve sordukları sorular bir başka oluyor çünkü. Kardelen Koleji'nden içimizde filizlenmiş kardelenlerle ayrıldık bugün.

 

İki yazarın aynı okulda olup da birbirinin etkinliğini izleyebilmesi nadir bir olaydır. Bugün Altın Kitaplar'ın ince olasılık hesaplarıyla ve etkinlik ekibinin organizasyon becerileriyle bunu da başararak birbirimizin çalışmalarını da izleyebildik.

 

Gün içindeki heyecanlar bana yetmezmiş gibi bir de akşam akşam öğretmenlerle buluştum. Çocuklara yaratıcı yazmayı nasıl öğretebiliriz diye düşünüp bin bir uygulama yaptık. Cuma günü yorgunluklarına rağmen ve hafta sonu tatilleri de başlamışken 3 saatini bana ayıran eğitimci arkadaşlar için ne desem az.

 

Anlayacağınız biz bugün Nevşehir'de çocukların, okulun ve eğitimcilerin edebiyat aşkıyla uçtuk da uçtuk. Öyle uçtuk, öyle uçtuk ki bu sabah hava şartları yüzünden balona binip de peri bacaları arasında uçamadığımıza bile üzülemedik.

 

Bu güne dair kıssadan hissemiz şu: Uçmak için perilere, bacalara ve balonlara ihtiyacımız yok. Her uçmak istediğimizde Nevşehir'e gelelim, Kardelen Koleji'nin çocuklarıyla ve öğretmenleriyle buluşalım, duygudan duyguya uçalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.