MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altınışık, 'Cennet analarımızın ayakları altında'

SİYASET 07.03.2020 - 11:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Altınışık, 'Cennet analarımızın ayakları altında'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, kadınların toplumun gelişmişliğinin de en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.
  NEVŞEHİR(MHA) Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, kadınların toplumun gelişmişliğinin de en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.   Başkan Altınışık, “Yüzyıllar önce İslam Dininin Yüce Peygamberi, Hazreti Muhammed (SAV) Veda Hutbesinde, insanların bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve bin 400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu. Yine 20.yüzyılın başında Ulu önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadis-i Şerifine mazhar olan kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu nedenle kadınlarımıza sunulan imkanların arttırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli rol oynayacağına inanıyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım" dedi.  
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, kadınların toplumun gelişmişliğinin de en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, kadınların toplumun gelişmişliğinin de en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.

 


Başkan Altınışık, “Yüzyıllar önce İslam Dininin Yüce Peygamberi, Hazreti Muhammed (SAV) Veda Hutbesinde, insanların bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve bin 400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu. Yine 20.yüzyılın başında Ulu önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadis-i Şerifine mazhar olan kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu nedenle kadınlarımıza sunulan imkanların arttırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli rol oynayacağına inanıyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.