Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altınyıldız’da 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

EĞİTİM 30.09.2017 - 10:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Altınyıldız’da 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Altınyıldız Koleji'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı yapıldı.
  Konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Perihan Çıtak Savran yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da yaşanan hain girişime dikkati çekerek, girişimi etkisiz hale getiren Ömer Halisdemir gibi 241 şehidin ve halkın gösterdiği çabayı anlattı.   Kurtuluş Savaşı'nın da yine şehit ve gazilerin gösterdiği üstün gayret sayesinde kazanıldığını hatırlatan Savran sözlerine şöyle devam etti:   “Bugün, inancıyla, imanıyla, vatan ve millet aşkıyla tank ve tüfeği nasıl saf dışı bıraktığını gösteren, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için buradayız. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış aziz milletimiz,işgal ve esarete alışık olmayan, asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde, bu uğurda pek çok savaş yapmış birçok insan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır.Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanımızın ve yüce Türk milletinin, ebedi varlığı ve bütünlüğünü koruma uğruna, yurdumuzun her karış toprağına,terlerini ve kanlarını akıtan kahramanlardır.Şahadet; ölümsüzlüğü arzulayan insana, Allah’ın sunduğu ölümsüzlük fırsatıdır.Mensuplarına dünya ve ahret mutluluğu vadeden dinimiz din, vatan, bayrak, millet gibi kutsal sayılan değerlere büyük önem vermiştir. Bu değerlerin korunmasına çalışırken, şehit ve gazi olanlar, Yüce Allah ve sevgili Peygamberimiz tarafından, övülmüştür. Düşman karşısında “sıra dağlar gibi duran”, “şimşekler gibi çakan” ,“seller gibi coşan”,gök gürültüsü gibi düşman karşısında kükreyen kahramandır şehit.’’   Konuşmanın ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan türküler ve şiirler bölümünde şehitler için türküler seslendirip şiirlerini okudular.
Altınyıldız Koleji'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı yapıldı.

 

Konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Perihan Çıtak Savran yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da yaşanan hain girişime dikkati çekerek, girişimi etkisiz hale getiren Ömer Halisdemir gibi 241 şehidin ve halkın gösterdiği çabayı anlattı.

 

Kurtuluş Savaşı'nın da yine şehit ve gazilerin gösterdiği üstün gayret sayesinde kazanıldığını hatırlatan Savran sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bugün, inancıyla, imanıyla, vatan ve millet aşkıyla tank ve tüfeği nasıl saf dışı bıraktığını gösteren, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için buradayız. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış aziz milletimiz,işgal ve esarete alışık olmayan, asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde, bu uğurda pek çok savaş yapmış birçok insan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır.Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanımızın ve yüce Türk milletinin, ebedi varlığı ve bütünlüğünü koruma uğruna, yurdumuzun her karış toprağına,terlerini ve kanlarını akıtan kahramanlardır.Şahadet; ölümsüzlüğü arzulayan insana, Allah’ın sunduğu ölümsüzlük fırsatıdır.Mensuplarına dünya ve ahret mutluluğu vadeden dinimiz din, vatan, bayrak, millet gibi kutsal sayılan değerlere büyük önem vermiştir. Bu değerlerin korunmasına çalışırken, şehit ve gazi olanlar, Yüce Allah ve sevgili Peygamberimiz tarafından, övülmüştür. Düşman karşısında “sıra dağlar gibi duran”, “şimşekler gibi çakan” ,“seller gibi coşan”,gök gürültüsü gibi düşman karşısında kükreyen kahramandır şehit.’’

 

Konuşmanın ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan türküler ve şiirler bölümünde şehitler için türküler seslendirip şiirlerini okudular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.