Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu Öğretmenlerine İlk Yardım Eğitimi Verildi

EĞİTİM 26.12.2016 - 14:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu Öğretmenlerine İlk Yardım Eğitimi Verildi

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğretmenlerine İlk yardım eğitmeni Dr. Süleyman Kurt tarafından ilk yardım eğitimi verildi.
  Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğretmenlerine İlk yardım eğitmeni Dr. Süleyman Kurt tarafından ilk yardım eğitimi verildi. 1-6 yaş çocuklarında oluşabilecek acil vakalara müdahaleler, zehirlenme, travma, epilepsi, kırık ve çıkıklar, ani nefes durması, yanık, arı sokması ve benzeri konularda Dr. Süleyman Kurt tarafından maket üzerinde uygulamalı eğitim verildi. Yaşamı tehlikeye düşüren acil durumlarda, sağlık görevlileri olay yerine gelinceye kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önlemek amacıyla ilk yardım yapılır. İlk yardım uygulamasında kesinlikle ilaç kullanılmaz denildi. İlk yardımı yapan kişinin öncelikle sakin ve telaşsız olması gereklidir. Hasta yada kazazedenin durumuna en uygun ilk yardıma vakit geçirilmeden başlanmalıdır. İlk yardımda öncelikle hastanın; soluk yolunun açılması, solunumun düzeltilmesi ve dolaşımın etkinliğinin sağlanması amaçlanır. Kalp masajı gerekiyorsa 1-6 yaş grubu çocukların özelliklerine göre yapılmalıdır. Hasta rahat nefes alabilmesi için yan yatırılıp, ambulans gelince sağlık görevlilerine teslim edilmelidir, diyen Dr. Süleyman Kurt, ilk yardımın ilk 5 dakika içerisinde yapılması gerektiğinin çok önemli olduğunu söyledi. Altınyıldız Koleji okul idaresi Dr. Süleyman Kurt’a okulda vermiş olduğu ilk yardım eğitiminden dolayı teşekkür etti. 
Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğretmenlerine İlk yardım eğitmeni Dr. Süleyman Kurt tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

 

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğretmenlerine İlk yardım eğitmeni Dr. Süleyman Kurt tarafından ilk yardım eğitimi verildi.


1-6 yaş çocuklarında oluşabilecek acil vakalara müdahaleler, zehirlenme, travma, epilepsi, kırık ve çıkıklar, ani nefes durması, yanık, arı sokması ve benzeri konularda Dr. Süleyman Kurt tarafından maket üzerinde uygulamalı eğitim verildi. Yaşamı tehlikeye düşüren acil durumlarda, sağlık görevlileri olay yerine gelinceye kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önlemek amacıyla ilk yardım yapılır. İlk yardım uygulamasında kesinlikle ilaç kullanılmaz denildi. İlk yardımı yapan kişinin öncelikle sakin ve telaşsız olması gereklidir. Hasta yada kazazedenin durumuna en uygun ilk yardıma vakit geçirilmeden başlanmalıdır. İlk yardımda öncelikle hastanın; soluk yolunun açılması, solunumun düzeltilmesi ve dolaşımın etkinliğinin sağlanması amaçlanır. Kalp masajı gerekiyorsa 1-6 yaş grubu çocukların özelliklerine göre yapılmalıdır. Hasta rahat nefes alabilmesi için yan yatırılıp, ambulans gelince sağlık görevlilerine teslim edilmelidir, diyen Dr. Süleyman Kurt, ilk yardımın ilk 5 dakika içerisinde yapılması gerektiğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Altınyıldız Koleji okul idaresi Dr. Süleyman Kurt’a okulda vermiş olduğu ilk yardım eğitiminden dolayı teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.