Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altınyıldız Liseleri 3 Proje İle Türkiye Finallerinde

EĞİTİM 10.05.2017 - 22:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Altınyıldız Liseleri 3 Proje İle Türkiye Finallerinde

Altınyıldız Koleji 2016-2017 Öğretim Yılında başarılarına yeni başarılar ekliyor. Yeni açıklanan Ulusal ve Uluslararası proje yarışmalarında Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Finalisti seçildi.
Altınyıldız Koleji 2016-2017 Öğretim Yılında başarılarına yeni başarılar ekliyor. Yeni açıklanan Ulusal ve Uluslararası proje yarışmalarında Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Finalisti seçildi.   Umut Vaad Eden Genç Dehalar Yarışması'nda bir proje, Aliye İzzet Begoviç Olimpiyatları'nda 2 proje finalist seçildi. Altınyıldızlılar 12-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında, İstanbul ve Kocaeli'de proje sunumlarını jüri ve davetliler önünde yapacak.   Çeşitli Proje ve Bilimsel Yarışmalarda Türkiye ve Uluslararası dereceler kazanan Altınyıldız Liseliler, 2017 TÜBİTAK Bölge 1.liği ve Türkiye Finalistliği başarısından sonra 3 projesiyle Türkiye Finalisti seçilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.   TÜRKİYE FİNALİSTİ SEÇİLEN ALTINYILDIZ PROJELERİ   Umut Vaad Eden Genç Dehalar Yarışması Proje Adı: Ağır Metallerin Hayatımıza Etkisi; Yemek yaparken kullanmış olduğumuz, Nevşehir’e özgü güvenç, seramik ve aliminyum tencerelerin içinde bulunan ağır metaller araştırılmıştır.   Yapılan deneyler sonucu güvenç kapların ve aliminyum tencerelerin ağır metal içerdiği ve sağlıklı olmadığı ortaya çıkmıştır. Seramik kapların ise diğerlerine oranla daha sağlıklı oldığu belirlenmiştir.     Danışman Öğretmenimiz, Kimya Öğretmeni Tuğba Tüfekyapan öğrencilerimiz, Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 11-A sınıfından Elif Beyza Kapucu, İnci Altundal Aliye İzzet Begoviç Olimpiyatları'nda öğrencilerimiz, Proje Adı: Çörek Otu Yağı ile İlik Kanseri; (Multpl milyelom Tedavisi) İlik Kanseri tedavisini doğal yollar kullanarak, bir çözüm yolu üretmek, projede çörekotundan çörekotu yağı üretip bunu ilik kanseri olan hastada deneyip, sonuçları incelenmiştir. Diğer bir amaç ise ; kemoterapinin zararlarının çörekotu yağı ile en aza indirmektir.3 yıllık gözlemler ve incelemeler sonucunda ,proje amacına ulaşmıştır. Danışman Öğretmenimiz, Kimya Öğretmeni Kader Ünlü öğrencilerimiz Özel Altınyıldız   Koleji Anadolu Lisesi 11-A öğrencisi Ulaşcan Kozan Özel Altınyıldız Fen Lisesi 11 Fen-C öğrencisi Lara İçaçan Aliye İzzet Begoviç Olimpiyatları Proje Adı:Radyo Dalgalarından Sonsuz Enerji. Güneş panelleri,rüzgar gülleri,ve diğer enerji üretne sistemlerin kurulum aşaması ve maliyeti yüksek olması ,bizleri ucuz enerji üretiminin olduğu sistemlere yönlenmektedir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucunda üretilen bir çok cihaz (ceptelefonu,tv,vb….) radyasyon yaymaktadır. Elektrikle çalışan cihazların çevreye yaydığı radyasyondan enerji (elektrik) üretmek ve bu enerji kaynağını kullanılabilir hale getirmek amaçlanmıştır.Proje amacına ulaşmış ve enerji üretimi başarılmıştır. Danışman Öğretmenimiz, Matematik Öğretmeni Mahmut Özlü öğrencilerimiz Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 11-A öğrencisi Samet Yiğit Günay, 11- B öğrencisi Metehan Kemal Kayaalp olmuştur.  
Altınyıldız Koleji 2016-2017 Öğretim Yılında başarılarına yeni başarılar ekliyor. Yeni açıklanan Ulusal ve Uluslararası proje yarışmalarında Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Finalisti seçildi.

Altınyıldız Koleji 2016-2017 Öğretim Yılında başarılarına yeni başarılar ekliyor. Yeni açıklanan Ulusal ve Uluslararası proje yarışmalarında Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Finalisti seçildi.

 

Umut Vaad Eden Genç Dehalar Yarışması'nda bir proje, Aliye İzzet Begoviç Olimpiyatları'nda 2 proje finalist seçildi. Altınyıldızlılar 12-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında, İstanbul ve Kocaeli'de proje sunumlarını jüri ve davetliler önünde yapacak.

 

Çeşitli Proje ve Bilimsel Yarışmalarda Türkiye ve Uluslararası dereceler kazanan Altınyıldız Liseliler, 2017 TÜBİTAK Bölge 1.liği ve Türkiye Finalistliği başarısından sonra 3 projesiyle Türkiye Finalisti seçilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

 

TÜRKİYE FİNALİSTİ SEÇİLEN ALTINYILDIZ PROJELERİ

 

Umut Vaad Eden Genç Dehalar Yarışması

Proje Adı: Ağır Metallerin Hayatımıza Etkisi; Yemek yaparken kullanmış olduğumuz, Nevşehir’e özgü güvenç, seramik ve aliminyum tencerelerin içinde bulunan ağır metaller araştırılmıştır.

 

Yapılan deneyler sonucu güvenç kapların ve aliminyum tencerelerin ağır metal içerdiği ve sağlıklı olmadığı ortaya çıkmıştır.

Seramik kapların ise diğerlerine oranla daha sağlıklı oldığu belirlenmiştir.

 

 

Danışman Öğretmenimiz, Kimya Öğretmeni Tuğba Tüfekyapan öğrencilerimiz, Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 11-A sınıfından Elif Beyza Kapucu, İnci Altundal

Aliye İzzet Begoviç Olimpiyatları'nda öğrencilerimiz,

Proje Adı: Çörek Otu Yağı ile İlik Kanseri; (Multpl milyelom Tedavisi) İlik Kanseri tedavisini doğal yollar kullanarak, bir çözüm yolu üretmek, projede çörekotundan çörekotu yağı üretip bunu ilik kanseri olan hastada deneyip, sonuçları incelenmiştir.

Diğer bir amaç ise ; kemoterapinin zararlarının çörekotu yağı ile en aza indirmektir.3 yıllık gözlemler ve incelemeler sonucunda ,proje amacına ulaşmıştır.

Danışman Öğretmenimiz, Kimya Öğretmeni Kader Ünlü öğrencilerimiz Özel Altınyıldız

 

Koleji Anadolu Lisesi 11-A öğrencisi Ulaşcan Kozan Özel Altınyıldız Fen Lisesi 11 Fen-C öğrencisi Lara İçaçan

Aliye İzzet Begoviç Olimpiyatları

Proje Adı:Radyo Dalgalarından Sonsuz Enerji.

Güneş panelleri,rüzgar gülleri,ve diğer enerji üretne sistemlerin kurulum aşaması ve maliyeti yüksek olması ,bizleri ucuz enerji üretiminin olduğu sistemlere yönlenmektedir.

Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucunda üretilen bir çok cihaz (ceptelefonu,tv,vb….) radyasyon yaymaktadır.

Elektrikle çalışan cihazların çevreye yaydığı radyasyondan enerji (elektrik) üretmek ve bu enerji kaynağını kullanılabilir hale getirmek amaçlanmıştır.Proje amacına ulaşmış ve enerji üretimi başarılmıştır.

Danışman Öğretmenimiz, Matematik Öğretmeni Mahmut Özlü öğrencilerimiz Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 11-A öğrencisi Samet Yiğit Günay, 11- B öğrencisi Metehan Kemal Kayaalp olmuştur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.