Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altınyıldız Liseliler TÜBİTAK Finallerine Katıldı

EĞİTİM 09.05.2017 - 11:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Altınyıldız Liseliler TÜBİTAK Finallerine Katıldı

48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi Ankara Ticaret Odası Uluslar arası Kongre ve Sergi Salonu’nda 08.05.2017 tarihinde başladı.
  48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi Ankara Ticaret Odası Uluslar arası Kongre ve Sergi Salonu’nda 08.05.2017 tarihinde başladı. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından sergi salonuna geçildi. Türkiye Genelinde 13.940 proje başvurusundan,12 Bölge merkezinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda belirlenen 220 proje finalist olarak sergiye katıldı.12 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak ödül töreni ile program son bulacak. Nevşehir’i ve Altınyıldız Koleji’ni Türkiye Finallerinde temsil eden “Anadolunun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı projeye başarılar dileriz. 2017 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına Altınyıldız Lisesi öğrencilerinden Ayça Yüncü ve Elif Dabanlı’nın hazırlamış olduğu danışmanlığını Coğrafya öğretmeni Sibel Gülgör’ün yaptığı “Anadolu’nun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı proje Kayseri Bölge seçmelerinde büyük ilgi görerek Bölge Birincisi seçilmişti. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan doğal oluşumla meydana gelen Kapadokya Bölgesinde bilinçsiz yapılan turizm faaliyetleri ile yaşanan sorunlara farkındalık yaratmak istenmiştir. Bölgede yetki sahibi kuruluşlarla görüşülüp gerekli alan çalışmaları yapılarak proje hazırlanmıştır. Projenin hazırlanmaya başlandığı ilk andan itibaren dikkat çekmiş farkındalık bölge yarışmasına davet edilerek başlamıştır.Bu yolculuk 8-12 Mayıs tarihlerinde Ankara finallerinde devam etmektedir. Bu kadim topraklarda doğan,büyüyen ve yaşayan insanlar olarak Dünya Kültür Listesinde bulunan Kapadokya’nın korunması, gelecek nesillere doğal güzellikleriyle aktarılması hepimizin görevidir. Projenin hazırlanması aşamasında yardımlarını esirgemeyen;Nevşehir Valiliğine,Nevşehir Belediyesine,Nevşehir Müze Müdürlüğüne,Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne,Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna,KAPTİD ‘e ,Nevşehir Turizm Rehberleri Derneğine, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanlıklarına , tüm ilçe ve belde Belediyelerimize ,Altınyıldız Koleji Yönetim Kuruluna, Okul İdarecilerine Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ,Basınımıza ve Nevşehir halkına teşekkür ederiz.
48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi Ankara Ticaret Odası Uluslar arası Kongre ve Sergi Salonu’nda 08.05.2017 tarihinde başladı.

 

48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi Ankara Ticaret Odası Uluslar arası Kongre ve Sergi Salonu’nda 08.05.2017 tarihinde başladı. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından sergi salonuna geçildi.

Türkiye Genelinde 13.940 proje başvurusundan,12 Bölge merkezinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda belirlenen 220 proje finalist olarak sergiye katıldı.12 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak ödül töreni ile program son bulacak.

Nevşehir’i ve Altınyıldız Koleji’ni Türkiye Finallerinde temsil eden “Anadolunun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı projeye başarılar dileriz.

2017 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına Altınyıldız Lisesi öğrencilerinden Ayça Yüncü ve Elif Dabanlı’nın hazırlamış olduğu danışmanlığını Coğrafya öğretmeni Sibel Gülgör’ün yaptığı “Anadolu’nun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı proje Kayseri Bölge seçmelerinde büyük ilgi görerek Bölge Birincisi seçilmişti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan doğal oluşumla meydana gelen Kapadokya Bölgesinde bilinçsiz yapılan turizm faaliyetleri ile yaşanan sorunlara farkındalık yaratmak istenmiştir.

Bölgede yetki sahibi kuruluşlarla görüşülüp gerekli alan çalışmaları yapılarak proje hazırlanmıştır.

Projenin hazırlanmaya başlandığı ilk andan itibaren dikkat çekmiş farkındalık bölge yarışmasına davet edilerek başlamıştır.Bu yolculuk 8-12 Mayıs tarihlerinde Ankara finallerinde devam etmektedir.

Bu kadim topraklarda doğan,büyüyen ve yaşayan insanlar olarak Dünya Kültür Listesinde bulunan Kapadokya’nın korunması, gelecek nesillere doğal güzellikleriyle aktarılması hepimizin görevidir.

Projenin hazırlanması aşamasında yardımlarını esirgemeyen;Nevşehir Valiliğine,Nevşehir Belediyesine,Nevşehir Müze Müdürlüğüne,Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne,Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna,KAPTİD ‘e ,Nevşehir Turizm Rehberleri Derneğine, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanlıklarına , tüm ilçe ve belde Belediyelerimize ,Altınyıldız Koleji Yönetim Kuruluna, Okul İdarecilerine Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ,Basınımıza ve Nevşehir halkına teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.