MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ankara Cumhuriyet Savcısı Oğuz NEVÜ’de ‘Sosyal Medya ve Bilişim Hukuku’ üzerine konuştu

NEVŞEHİR 26.04.2019 - 19:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Oğuz NEVÜ’de ‘Sosyal Medya ve Bilişim Hukuku’ üzerine konuştu

Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin daveti üzerine katıldığı söyleşide "Sosyal Medya ve Bilişim Hukuku" üzerine konuştu.
  Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin daveti üzerine katıldığı söyleşide "Sosyal Medya ve Bilişim Hukuku" üzerine konuştu.    NEVÜ Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşi etkinliğine; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.    Sosyal medya kavramı, kullanılan sistemler ve paylaşımların hukuki boyutları konusunda bilgiler veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz, "İnsanlar internet ve sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımların ve yorumların sonuçlarını düşünmeden hareket ediyorlar. Birine karşı yazdıkları yorumun, ettikleri hakaretin cezai karşılığının farkında değiller. Sosyal medya ve internet üzerindeki hareketlerinin kayıtlarının tutulduğunu ve adli soruşturmalarda kişilerin sosyal medya hesaplarının da denetlendiğini unutuyorlar. Tutulan bu kayıtlar ve yapılan paylaşımlar kişinin iş ve özel hayatına olumlu veya olumsuz etki edebilmektedir. Kişinin özel yaşam alanına müdahale olabilecek paylaşımlar ve söylemler, büyük cezai sonuçlara dönüşebilmektedir" ifadelerinde bulundu.    Bilişim alanındaki suçlar, karşılaşılan örnek olaylar, adli soruşturmalar sonucunda verilen ceza örnekleri konusunda verilen bilgiler ile devam eden söyleşi,  NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan tarafından Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz'a teşekkür belgesi ve plaket takdimiyle sona erdi.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin daveti üzerine katıldığı söyleşide "Sosyal Medya ve Bilişim Hukuku" üzerine konuştu.

 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin daveti üzerine katıldığı söyleşide "Sosyal Medya ve Bilişim Hukuku" üzerine konuştu. 

 

NEVÜ Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşi etkinliğine; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

 

Sosyal medya kavramı, kullanılan sistemler ve paylaşımların hukuki boyutları konusunda bilgiler veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz, "İnsanlar internet ve sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımların ve yorumların sonuçlarını düşünmeden hareket ediyorlar. Birine karşı yazdıkları yorumun, ettikleri hakaretin cezai karşılığının farkında değiller. Sosyal medya ve internet üzerindeki hareketlerinin kayıtlarının tutulduğunu ve adli soruşturmalarda kişilerin sosyal medya hesaplarının da denetlendiğini unutuyorlar. Tutulan bu kayıtlar ve yapılan paylaşımlar kişinin iş ve özel hayatına olumlu veya olumsuz etki edebilmektedir. Kişinin özel yaşam alanına müdahale olabilecek paylaşımlar ve söylemler, büyük cezai sonuçlara dönüşebilmektedir" ifadelerinde bulundu. 

 

Bilişim alanındaki suçlar, karşılaşılan örnek olaylar, adli soruşturmalar sonucunda verilen ceza örnekleri konusunda verilen bilgiler ile devam eden söyleşi,  NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan tarafından Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz'a teşekkür belgesi ve plaket takdimiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.