MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Araç Kullanılırken Telefon Kullananlara Ceza!

TÜRKİYE GÜNDEMİ 02.03.2017 - 23:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Araç Kullanılırken Telefon Kullananlara Ceza!

Araç kullanırken cep telefonu kullananlar yandı; sürücü izinleri iptal edilecek.
Araç kullanırken cep telefonu kullananlar yandı; sürücü izinleri iptal edilecek.   İngiltere'de, direksiyon başındayken cep telefonu kullandığı tespit edilen 2 yıllık ehliyet sahiplerinin sürücü izinleri iptal edilecek. "Yeni sürücüler", bir kez bile cep telefonuyla konuşurken yakalansa yeniden ehliyet sınavına girmeleri gerekecek.     1 Mart'tan itibaren uygulamaya konulan yeni "cep telefonu" kuralları kapsamında sürücüleri, 6 puanlık ceza puanının yanında, 200 pound'luk para cezası da bekliyor. BBC Türkçe'nin hab erine göre 2 yıldan eski şoförlerin ehliyetleri ise 3 yıl içinde 12 puan ceza almaları durumunda iptal edilecek.     2015 yılına ait rakamlara göre, Büyük Britanya'da 22 kişi, sürücü koltuğunda cep telefonu kullanımına bağlı nedenlerle hayatını kaybetti. 99 kişi ise bu nedenle oluşan kazalarda ciddi şekilde yaralandı.     İngiliz Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, 23-29 Ocak tarihleri arasında uygulanan kontrollerde toplam 3600 şoföre cep telefonu kullanımı nedeniyle ceza kesildi. Sürücü koltuğunda cep telefonu kullanımı ile ilgili cezaların artırılması talepleri, geçtiğimiz yıl Tomasz Kroker isimli tır şoförünün, cep telefonu ile konuşurken bir anne ile 3 çocuğunun ölümüne sebep olması sonrası artmıştı. Kroker bu olay sonrası 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.     Birçok iletişim kanalı aracılığıyla başlatılan Think! (Düşün) isimli kampanyayla da, şoförler cep telefonu kullanımı konusunda bilinçlendiriliyor.   Başlatılan kampanyayla sürücülere, telefonlarını, araçların torpido gözüne koymalarını tavsiye ediyor.   Değiştirilen kurallar kapsamında cep telefonları sürüş esnasında hiçbir şekilde "elde" tutulamıyor.   Cep telefonlarının harita amaçlı olarak kullanımına ise ancak cihazların mandal aracılığıyla araca tutturulması halinde izin veriliyor.   Ancak eğer harita kullanımın sürüşü etkilediği tespit edilirse, polis bu kişilere de cezai işlem uygulayabiliyor.   Şoför koltuğunda telefon kullanımının tek istisnası ise polis ve sağlık ekipleri gibi acil durum numaralarının çevirilmesi.  
Araç kullanırken cep telefonu kullananlar yandı; sürücü izinleri iptal edilecek.

Araç kullanırken cep telefonu kullananlar yandı; sürücü izinleri iptal edilecek.

 

İngiltere'de, direksiyon başındayken cep telefonu kullandığı tespit edilen 2 yıllık ehliyet sahiplerinin sürücü izinleri iptal edilecek. "Yeni sürücüler", bir kez bile cep telefonuyla konuşurken yakalansa yeniden ehliyet sınavına girmeleri gerekecek.

 

 

1 Mart'tan itibaren uygulamaya konulan yeni "cep telefonu" kuralları kapsamında sürücüleri, 6 puanlık ceza puanının yanında, 200 pound'luk para cezası da bekliyor. BBC Türkçe'nin hab erine göre 2 yıldan eski şoförlerin ehliyetleri ise 3 yıl içinde 12 puan ceza almaları durumunda iptal edilecek.

 

 

2015 yılına ait rakamlara göre, Büyük Britanya'da 22 kişi, sürücü koltuğunda cep telefonu kullanımına bağlı nedenlerle hayatını kaybetti. 99 kişi ise bu nedenle oluşan kazalarda ciddi şekilde yaralandı.

 

 

İngiliz Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, 23-29 Ocak tarihleri arasında uygulanan kontrollerde toplam 3600 şoföre cep telefonu kullanımı nedeniyle ceza kesildi.

Sürücü koltuğunda cep telefonu kullanımı ile ilgili cezaların artırılması talepleri, geçtiğimiz yıl Tomasz Kroker isimli tır şoförünün, cep telefonu ile konuşurken bir anne ile 3 çocuğunun ölümüne sebep olması sonrası artmıştı. Kroker bu olay sonrası 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 

Birçok iletişim kanalı aracılığıyla başlatılan Think! (Düşün) isimli kampanyayla da, şoförler cep telefonu kullanımı konusunda bilinçlendiriliyor.

 

Başlatılan kampanyayla sürücülere, telefonlarını, araçların torpido gözüne koymalarını tavsiye ediyor.

 

Değiştirilen kurallar kapsamında cep telefonları sürüş esnasında hiçbir şekilde "elde" tutulamıyor.

 

Cep telefonlarının harita amaçlı olarak kullanımına ise ancak cihazların mandal aracılığıyla araca tutturulması halinde izin veriliyor.

 

Ancak eğer harita kullanımın sürüşü etkilediği tespit edilirse, polis bu kişilere de cezai işlem uygulayabiliyor.

 

Şoför koltuğunda telefon kullanımının tek istisnası ise polis ve sağlık ekipleri gibi acil durum numaralarının çevirilmesi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.