MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Arzu ile Kamber Şahitliğinde Nikah Kıydırdılar

GÜNCEL 15.05.2018 - 15:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Arzu ile Kamber Şahitliğinde Nikah Kıydırdılar

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki efsane âşıklar Arzu ile Kamber'in diyarı Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında bir çiftin nikâhı kıyıldı.
  Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat Kasabasında bulunan Arzu ile Kamber siluetinin bulunduğu peribacaları genç çiftlerin nikah töreni için uğrak mekanları olmaya devam ediyor.  Merve Pekçetinkaya ve Kazım Kaya çifti aşklarının ölümsüz olması için Arzu ile Kamber siluetinin bulunduğu mekanda nikah kıydırdı.  Çiftin nikahını Çat Belediye Başkanı Kamil Duru kıyarken genç çiftin ailesi ve arkadaşları yalnız bırakmadı.   Nikah törenin ardından açıklamada bulunan Merve Pekçetinkaya, Kazım Kaya çifti böylesine bir mekanda adı aşk ile anılan yerde nikah kıydırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederken bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiler.   Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’da açıklamasında imkansız aşkların sonsuz aşka dönüştüğü Arzu ile Kamber siluetinin bulundu peribacaları önünde nikah kıydırmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Belediye Başkanı Duru,  “Bulunduğumuz yer Çat kasabasında Arzu ile Kamber kayasının bulunduğu yer. Burada ki iki peribacası Arzu ile Kamber’in peribacasıdır. Arzu ile Kamber zamanında 1300 veya 1400’lü yıllarda burada yaşadığı tahmin edilen iki kardeşin çocukları. Birbirlerine büyük bir aşkla bağlılar. Ancak özelikle Kamber’in anne ve babasının çok küçük yaşta ölmesinden dolayı Kamber’i de Arzu’nun anne ve babası büyütüyor ve Kamber’in mallarına da sahip oluyorlar. Ve Arzu ile Kamber kardeşi gibi büyüyorlar. Civarda yaşayanlar bunları kardeş biliyor sadece anne ve babası kardeş olmadıklarını biliyorlar. Bunlar kendi aralarında ileriki yıllarda kardeş olmadıklarını öğrendikten sonra aralarında büyük bir aşk yeşeriyor. Arzu ve Kamber daha sonra anlaşıyorlar ve buradan kaçmayı planlıyorlar. Tabi o zaman ki ahali bunların kardeş olduklarını bildikleri için bunun büyük bir günah olduğunu söyleyerek bunları taşlıyorlar. Ve bunlar kaçarken bulunduğumuz mevkide yakalanacaklarını anlayan Arzu ile Kamber başka bir yere yar olmaktansa Allah’a yalvarıyorlar bizi taşa çevir ya Rabbi diyorlar. Ve Allah dualarını kabul ediyor. Ve şuan bulunduğumuz yerde iki peribacasına dönüşüyorlar. Bizde diyoruz ki onların ki zamanında imkansız bir aşktı ama şuan burada sonsuz bir aşka dönüştü. Ve yüzyıllardır buraya Arzu ile Kamber kayası ismi veriliyor. Hem bizde bazı nikahları burada kıyıyoruz. Zaten bunların hikayesini de şöyle özetliyoruz. İmkansız aşkların sonsuz aşka dönüştüğü yer diyoruz. Burada nikah kıydıran çiftlere mutluluklar diliyoruz” diye konuştu.
Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki efsane âşıklar Arzu ile Kamber'in diyarı Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında bir çiftin nikâhı kıyıldı.

 

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat Kasabasında bulunan Arzu ile Kamber siluetinin bulunduğu peribacaları genç çiftlerin nikah töreni için uğrak mekanları olmaya devam ediyor.  Merve Pekçetinkaya ve Kazım Kaya çifti aşklarının ölümsüz olması için Arzu ile Kamber siluetinin bulunduğu mekanda nikah kıydırdı.  Çiftin nikahını Çat Belediye Başkanı Kamil Duru kıyarken genç çiftin ailesi ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

 

Nikah törenin ardından açıklamada bulunan Merve Pekçetinkaya, Kazım Kaya çifti böylesine bir mekanda adı aşk ile anılan yerde nikah kıydırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederken bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiler.

 

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’da açıklamasında imkansız aşkların sonsuz aşka dönüştüğü Arzu ile Kamber siluetinin bulundu peribacaları önünde nikah kıydırmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Belediye Başkanı Duru,  “Bulunduğumuz yer Çat kasabasında Arzu ile Kamber kayasının bulunduğu yer. Burada ki iki peribacası Arzu ile Kamber’in peribacasıdır. Arzu ile Kamber zamanında 1300 veya 1400’lü yıllarda burada yaşadığı tahmin edilen iki kardeşin çocukları. Birbirlerine büyük bir aşkla bağlılar. Ancak özelikle Kamber’in anne ve babasının çok küçük yaşta ölmesinden dolayı Kamber’i de Arzu’nun anne ve babası büyütüyor ve Kamber’in mallarına da sahip oluyorlar. Ve Arzu ile Kamber kardeşi gibi büyüyorlar. Civarda yaşayanlar bunları kardeş biliyor sadece anne ve babası kardeş olmadıklarını biliyorlar. Bunlar kendi aralarında ileriki yıllarda kardeş olmadıklarını öğrendikten sonra aralarında büyük bir aşk yeşeriyor. Arzu ve Kamber daha sonra anlaşıyorlar ve buradan kaçmayı planlıyorlar. Tabi o zaman ki ahali bunların kardeş olduklarını bildikleri için bunun büyük bir günah olduğunu söyleyerek bunları taşlıyorlar. Ve bunlar kaçarken bulunduğumuz mevkide yakalanacaklarını anlayan Arzu ile Kamber başka bir yere yar olmaktansa Allah’a yalvarıyorlar bizi taşa çevir ya Rabbi diyorlar. Ve Allah dualarını kabul ediyor. Ve şuan bulunduğumuz yerde iki peribacasına dönüşüyorlar. Bizde diyoruz ki onların ki zamanında imkansız bir aşktı ama şuan burada sonsuz bir aşka dönüştü. Ve yüzyıllardır buraya Arzu ile Kamber kayası ismi veriliyor. Hem bizde bazı nikahları burada kıyıyoruz. Zaten bunların hikayesini de şöyle özetliyoruz. İmkansız aşkların sonsuz aşka dönüştüğü yer diyoruz. Burada nikah kıydıran çiftlere mutluluklar diliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.