MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Aşıklar bu akşam gönüllere dokunacak

KÜLTÜR-SANAT 25.10.2019 - 09:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Aşıklar bu akşam gönüllere dokunacak

Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Uğur Demirci yönetimindeki ‘Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız’ programı Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden aşıkların katılımı ile bu akşam saat 19.30’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
  Medeniyetimizin ve kültürümüzün yaşatılmasında bir gönül köprüsü vazifesi gören ve Anadolu'nun kültürel belleğinin önemli bir ifadesi olan aşıklık geleneğini yaşatan usta aşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sunacakları performansları ile bu akşam Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. Kars, Erzurum, Gümüşhane, Çorum ve Çukurova gibi Türkiye’nin farklı yörelerinden gelecek aşıklar, atışma, koçaklama, taşlama ve türkü dallarında birbirinden güzel eserlerini Nevşehirliler için seslendirecekler. Aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarması amacıyla gerçekleştirilecek olan "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli programın yönetmenliğini ise ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci yapacak.   Toplumun adeta dili olan aşıkların kahramanlık türkülerini de seslendireceği programda, aşıklık geleneği ile ilgili çeşitli bilgiler de verilecek.
Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Uğur Demirci yönetimindeki ‘Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız’ programı Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden aşıkların katılımı ile bu akşam saat 19.30’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Medeniyetimizin ve kültürümüzün yaşatılmasında bir gönül köprüsü vazifesi gören ve Anadolu'nun kültürel belleğinin önemli bir ifadesi olan aşıklık geleneğini yaşatan usta aşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sunacakları performansları ile bu akşam Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. Kars, Erzurum, Gümüşhane, Çorum ve Çukurova gibi Türkiye’nin farklı yörelerinden gelecek aşıklar, atışma, koçaklama, taşlama ve türkü dallarında birbirinden güzel eserlerini Nevşehirliler için seslendirecekler. Aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarması amacıyla gerçekleştirilecek olan "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli programın yönetmenliğini ise ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci yapacak.

 

Toplumun adeta dili olan aşıkların kahramanlık türkülerini de seslendireceği programda, aşıklık geleneği ile ilgili çeşitli bilgiler de verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.