Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Aşure kazanları Ürgüp’te kaynayacak

İLÇELER 09.09.2019 - 16:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Aşure kazanları Ürgüp’te kaynayacak

Muharrem ayının 10. günü itibariyle Aşure günü geldi ve bereketin simgesi olan kazanlar kaynamaya başladı.
  Muharrem ayının 10. günü itibariyle Aşure günü geldi ve bereketin simgesi olan kazanlar kaynamaya başladı. Aşure Günü sebebiyle kutlama mesajı yayınlayan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, gerçekleşecek aşure ikramlarına tüm Ürgüp halkını davet etti.   Paylaşmanın değerini bizlere hatırlatan bu önemli günde, bereketin simgesi aşurenin önemine değinen Mehmet Aktürk, "Bu mübarek günde birlik olmanın, paylaşmanın, dayanışmanın ne kadar değerli olduğunu tekrar hatırlayacağız." dedi. İki gün, iki farklı noktada gerçekleşecek aşure ikramlarına tüm halkı davet eden Aktürk, Muharrem ayının herkese huzur getirmesi temennisinde bulundu. 11 Eylül Çarşamba Günü Ürgüp Belediye Binası önünde saat 12:30'da ilk aşure ikramı gerçekleşecek. 14 Eylül Cumartesi günü saat 11:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda kazanlar Ürgüplüler için kaynayacak.
Muharrem ayının 10. günü itibariyle Aşure günü geldi ve bereketin simgesi olan kazanlar kaynamaya başladı.

 

Muharrem ayının 10. günü itibariyle Aşure günü geldi ve bereketin simgesi olan kazanlar kaynamaya başladı. Aşure Günü sebebiyle kutlama mesajı yayınlayan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, gerçekleşecek aşure ikramlarına tüm Ürgüp halkını davet etti.

 

Paylaşmanın değerini bizlere hatırlatan bu önemli günde, bereketin simgesi aşurenin önemine değinen Mehmet Aktürk, "Bu mübarek günde birlik olmanın, paylaşmanın, dayanışmanın ne kadar değerli olduğunu tekrar hatırlayacağız." dedi. İki gün, iki farklı noktada gerçekleşecek aşure ikramlarına tüm halkı davet eden Aktürk, Muharrem ayının herkese huzur getirmesi temennisinde bulundu. 11 Eylül Çarşamba Günü Ürgüp Belediye Binası önünde saat 12:30'da ilk aşure ikramı gerçekleşecek. 14 Eylül Cumartesi günü saat 11:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda kazanlar Ürgüplüler için kaynayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.