MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos Belediyesi Dilencilere Göz Açtırmıyor

İLÇELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2015 - 13:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos Belediyesi Dilencilere Göz Açtırmıyor

  Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri kent merkezi, mahalle araları, cami önleri ve kalabalığın yoğun olduğu ana arterlerde dilenci denetimleri gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri, semt pazarının kurulduğu Cuma günleri başta olmak üzere, cami önlerinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek para isteyen dilencilere göz açtırmadı. Camilerin yanı sıra halkın yoğun olduğu bölgelerde de denetim yapan ekipler genç, yaşlı bu işi bir meslek ve gelir kapısı haline getirmiş çok sayıda dilenciyi toplayarak, 5326 Sayılı Kabahatler Yasası’nın 33. maddesi gereğince işlemde uyguladı. Haklarında işlem yapılan dilenciler şehir dışına çıkartılarak geldikleri istikamete tekrar gönderildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan zabıta ekipleri; “yaşlı, yoksul, engelli ve düşkünlere devletin ilgili kurumları bakım parası, maaş ve gerek ayni gerekse nakdi şekilde sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Dilenciliği ek bir gelir kapısı olarak gören insanlar bir günde esnaf, işçi ve memurun günlük yevmiyesinden çok daha fazla para toplamaktadır. Bunu yaptığımız denetimlerde sıklıkla görüyoruz. Bu nedenle din ve duygu istismarı yaparak para toplayan insanlara itibar etmeyiniz.” dedi.
 

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri kent merkezi, mahalle araları, cami önleri ve kalabalığın yoğun olduğu ana arterlerde dilenci denetimleri gerçekleştiriyor.

Zabıta ekipleri, semt pazarının kurulduğu Cuma günleri başta olmak üzere, cami önlerinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek para isteyen dilencilere göz açtırmadı. Camilerin yanı sıra halkın yoğun olduğu bölgelerde de denetim yapan ekipler genç, yaşlı bu işi bir meslek ve gelir kapısı haline getirmiş çok sayıda dilenciyi toplayarak, 5326 Sayılı Kabahatler Yasası’nın 33. maddesi gereğince işlemde uyguladı. Haklarında işlem yapılan dilenciler şehir dışına çıkartılarak geldikleri istikamete tekrar gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan zabıta ekipleri; “yaşlı, yoksul, engelli ve düşkünlere devletin ilgili kurumları bakım parası, maaş ve gerek ayni gerekse nakdi şekilde sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Dilenciliği ek bir gelir kapısı olarak gören insanlar bir günde esnaf, işçi ve memurun günlük yevmiyesinden çok daha fazla para toplamaktadır. Bunu yaptığımız denetimlerde sıklıkla görüyoruz. Bu nedenle din ve duygu istismarı yaparak para toplayan insanlara itibar etmeyiniz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.