MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos Mitinginde Bakan Bozdağ, Biz bin yıldır Anadolu’dayız

İLÇELER 31.03.2017 - 15:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos Mitinginde Bakan Bozdağ, Biz bin yıldır Anadolu’dayız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bu reformu yapacak gücü olan AK Parti ve MHP bir araya geldi" diye konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye zor bir coğrafya. Biz bin yıldır Anadolu’dayız. Ama bin yıldır da Anadolu’dan bizim köklerimizi kazımak için uğraşan ve hiç vazgeçmeyen çevreler var. Dışarıdan olanlar var, içimizden buldukları iş birlikçileri var" dedi.   Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Nevşehir'in Avanos ilçesinde miting düzenledi. Bakan Bozdağ mitingde yaptığı konuşmada 16 Nisan’da hakem olan aziz milletimiz nihai kararı vereceğini söyledi.   Bakan Bozdağ, "Değeli dostlarım Türkiye 16 Nisan 2017 tarihinde tarihi bir gün yaşayacaktır. Büyük bir reformu yapıp yapmayacağına karar verecektir. Türkiye devleti ve Türk milleti Osmanlı dönemi dahil yaklaşık 200 yıldır en iyi hükümet sistemi hangisidir onun tartışmasını yapıyor. Zaman zaman bunların bazılarını aldı uyguladı. En son parlamenter sistemi beraber uyguladık. Ama geldiğimiz noktada 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü yaşadıktan sonra artık Türkiye’nin hükümet sistemi tartışmalarına bir nokta koyma gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. MHP’nin Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklama üzerine bu tartışmalar da yeni bir safhaya gelindi. AK Parti, MHP kurmayları bir araya geldi ve ortak bir çalışma yapıldı. Türkiye’nin hükümet sisteminin Türkiye’ye özgü yeniden kuran ve yeni bir sistemi aziz milletimizin önüne getiren tarihi süreç başlatıldı. Parlamento görüşmeleri bitti ve artık söz de karar da Avanosluların, Nevşehirlilerin ve aziz Türk milletinindir. 16 Nisan’da hakem olan aziz milletimiz nihai kararı verecektir" diye konuştu. Turgut Özal ve Demirel’in de bu sistemi istediğini ancak güçlerinin yetmediğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Bu reformu yapacak gücü olan AK Parti ve MHP bir araya geldi. Aradan zaman geçti. Merhum Turgut Özal ve merhum Süleyman Demirel milletvekili, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak devleti yönetme tecrübelerinin kendilerine öğrettikleri sonucu her ikisi de 'Türkiye böyle yönetilemez' dedi ve o zaman tek başlı yürütmenin Türkiye için gerekliliğinin altını çizdi. Ama hem Özal’ın hem de Demirel’in bunları yapacak gücü kalmamıştı. Onlar da olan gücünü kaybetmişti. İlk defa Türkiye’de böylesine büyük bir reformu yapacak gücü olan AK Parti ve MHP bir araya geldi ve önceki siyasetçilerimizin devlet adamlarımızın Türkiye için daha faydalı gördüğü tek başlı yürütmeyi hayata geçiren Cumhurbaşkanlığı sistemini parlamentoya getirdi. Türkiye zor bir coğrafya. Biz bin yıldır Anadolu’dayız. Ama bin yıldır da Anadolu’dan bizim köklerimizi kazımak için uğraşan ve hiç vazgeçmeyen çevreler var. Dışarıdan olanlar var, içimizden buldukları iş birlikçileri var" şeklinde konuştu. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Bu reformu yapacak gücü olan AK Parti ve MHP bir araya geldi" diye konuştu.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye zor bir coğrafya. Biz bin yıldır Anadolu’dayız. Ama bin yıldır da Anadolu’dan bizim köklerimizi kazımak için uğraşan ve hiç vazgeçmeyen çevreler var. Dışarıdan olanlar var, içimizden buldukları iş birlikçileri var" dedi.

 


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Nevşehir'in Avanos ilçesinde miting düzenledi. Bakan Bozdağ mitingde yaptığı konuşmada 16 Nisan’da hakem olan aziz milletimiz nihai kararı vereceğini söyledi.

 


Bakan Bozdağ, "Değeli dostlarım Türkiye 16 Nisan 2017 tarihinde tarihi bir gün yaşayacaktır. Büyük bir reformu yapıp yapmayacağına karar verecektir. Türkiye devleti ve Türk milleti Osmanlı dönemi dahil yaklaşık 200 yıldır en iyi hükümet sistemi hangisidir onun tartışmasını yapıyor. Zaman zaman bunların bazılarını aldı uyguladı. En son parlamenter sistemi beraber uyguladık. Ama geldiğimiz noktada 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü yaşadıktan sonra artık Türkiye’nin hükümet sistemi tartışmalarına bir nokta koyma gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. MHP’nin Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklama üzerine bu tartışmalar da yeni bir safhaya gelindi. AK Parti, MHP kurmayları bir araya geldi ve ortak bir çalışma yapıldı. Türkiye’nin hükümet sisteminin Türkiye’ye özgü yeniden kuran ve yeni bir sistemi aziz milletimizin önüne getiren tarihi süreç başlatıldı. Parlamento görüşmeleri bitti ve artık söz de karar da Avanosluların, Nevşehirlilerin ve aziz Türk milletinindir. 16 Nisan’da hakem olan aziz milletimiz nihai kararı verecektir" diye konuştu.


Turgut Özal ve Demirel’in de bu sistemi istediğini ancak güçlerinin yetmediğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Bu reformu yapacak gücü olan AK Parti ve MHP bir araya geldi. Aradan zaman geçti. Merhum Turgut Özal ve merhum Süleyman Demirel milletvekili, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak devleti yönetme tecrübelerinin kendilerine öğrettikleri sonucu her ikisi de 'Türkiye böyle yönetilemez' dedi ve o zaman tek başlı yürütmenin Türkiye için gerekliliğinin altını çizdi. Ama hem Özal’ın hem de Demirel’in bunları yapacak gücü kalmamıştı. Onlar da olan gücünü kaybetmişti. İlk defa Türkiye’de böylesine büyük bir reformu yapacak gücü olan AK Parti ve MHP bir araya geldi ve önceki siyasetçilerimizin devlet adamlarımızın Türkiye için daha faydalı gördüğü tek başlı yürütmeyi hayata geçiren Cumhurbaşkanlığı sistemini parlamentoya getirdi. Türkiye zor bir coğrafya. Biz bin yıldır Anadolu’dayız. Ama bin yıldır da Anadolu’dan bizim köklerimizi kazımak için uğraşan ve hiç vazgeçmeyen çevreler var. Dışarıdan olanlar var, içimizden buldukları iş birlikçileri var" şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.