Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos’ta Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

BELEDİYELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2013 - 10:51, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos’ta Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

Avanos’ta kurbanlık satışları, Sami Kurtulan Caddesinin devamında bulunan eski Hıdırellez alanında yapılacak. Kurban kesim yeri olarak, Gülşehir yolu üzerinde bulunan mezbaha’da vatandaşlarımız kurbanlıklarını kestirebilecektir. Cadde ve sokaklarda “Kurban Bayramı” süresince uygunsuz şartlarda kurban satışı ve kesimini önlemek amacıyla, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri önlem ve tedbirlerini alarak, bayram süresince de denetimlerini sürdürecek. Uygunsuz olarak cadde ve sokaklarda kurban kesimi yapanlar için, 2872 sayılı Çevre Kanunun uyarınca işlem uygulanabilecektir. Hem çevre kirliliğini önlemek hem de arzu eden vatandaşlarımızın kurbanlıklarını ehil kişiler tarafından kestirmek istemeleri doğrultusunda mezbaha da kesim yaptırabileceklerdir. Kurban kesimlerinin çevre ve insan sağlığına verebileceği zararların önlenmesi ve hayvan atıklarının çöp varillerine atılmaması, açıkta ve sokak hayvanlarına bırakılmaması hususunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri istedi.  

Avanos’ta kurbanlık satışları, Sami Kurtulan Caddesinin devamında bulunan eski Hıdırellez alanında yapılacak. Kurban kesim yeri olarak, Gülşehir yolu üzerinde bulunan mezbaha’da vatandaşlarımız kurbanlıklarını kestirebilecektir.

Cadde ve sokaklarda “Kurban Bayramı” süresince uygunsuz şartlarda kurban satışı ve kesimini önlemek amacıyla, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri önlem ve tedbirlerini alarak, bayram süresince de denetimlerini sürdürecek.

Uygunsuz olarak cadde ve sokaklarda kurban kesimi yapanlar için, 2872 sayılı Çevre Kanunun uyarınca işlem uygulanabilecektir. Hem çevre kirliliğini önlemek hem de arzu eden vatandaşlarımızın kurbanlıklarını ehil kişiler tarafından kestirmek istemeleri doğrultusunda mezbaha da kesim yaptırabileceklerdir.

Kurban kesimlerinin çevre ve insan sağlığına verebileceği zararların önlenmesi ve hayvan atıklarının çöp varillerine atılmaması, açıkta ve sokak hayvanlarına bırakılmaması hususunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri istedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.