Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos'ta Çanak Yarışması Düzenlendi

KÜLTÜR-SANAT 30.07.2018 - 09:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos'ta Çanak Yarışması Düzenlendi

Kapadokya’nın el sanatları merkezi Avanos İlçesi’nde düzenlenen 5. Geleneksel Halk Panayırı etkinlik takvimi içerisinde yer alan geleneksel çanak yarışması ilgi gördü.
  Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen geleneksel yarışmalar kapsamında çocuklar ve kalfalar kategorisinde düzenlenen çanak yarışması ilgiyle izlendi.   Avanos Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan yarışmaya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite öğretim görevlileri ve Avanoslu çanak ustaları jüri üyeliği yaptı.   Geleneksel form, teknik ve serbest stilde ustalıklarını sergileyen yeni nesil çanakçıların yarışması renkli görüntülere neden oldu.   Çanak yarışmasında dereceye girenlere Belediye Başkanı İsmet İnce ve jüri üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
Kapadokya’nın el sanatları merkezi Avanos İlçesi’nde düzenlenen 5. Geleneksel Halk Panayırı etkinlik takvimi içerisinde yer alan geleneksel çanak yarışması ilgi gördü.

 

Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen geleneksel yarışmalar kapsamında çocuklar ve kalfalar kategorisinde düzenlenen çanak yarışması ilgiyle izlendi.

 

Avanos Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan yarışmaya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite öğretim görevlileri ve Avanoslu çanak ustaları jüri üyeliği yaptı.

 

Geleneksel form, teknik ve serbest stilde ustalıklarını sergileyen yeni nesil çanakçıların yarışması renkli görüntülere neden oldu.

 

Çanak yarışmasında dereceye girenlere Belediye Başkanı İsmet İnce ve jüri üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.