MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos'ta Dilencilere Yasal İşlem Yapıldı

İLÇELER 31.07.2018 - 11:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos'ta Dilencilere Yasal İşlem Yapıldı

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetim yapıldı.
  Şehir dışından gelerek vatandaşların manevi duygularına yönelik söylemlerde bulunarak dilenen ve bu yolla gelir elde eden dilenciler, Zabıta ekipleri tarafından toplanarak haklarında yasal işlem yapıldı.   Avanos Belediyesi Zabıta ekipleri dilenciler hakkında vatandaşlara da çağrıda bulundu. Devletimizin ilgili kurumları ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken yardımları yapmaktadır. Bu nedenle dilencilere para yardımında bulunarak dilenciliğin bir sektör haline getirilmemesi bu işle mücadelede büyük öneme sahiptir. Yapılan denetimlerde dilencilerin üzerinden yüksek miktarda paralar çıkmaktadır ve bu paraları bir günden daha kısa zamanda toplamaktadırlar denildi. Dilenirken yakalanan ve üzerinden 400 TL bozuk para çıkan dilenciye, ilgili kanunlar çerçevesinde 200 TL idari para cezası kesildi.  
Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetim yapıldı.

 

Şehir dışından gelerek vatandaşların manevi duygularına yönelik söylemlerde bulunarak dilenen ve bu yolla gelir elde eden dilenciler, Zabıta ekipleri tarafından toplanarak haklarında yasal işlem yapıldı.

 

Avanos Belediyesi Zabıta ekipleri dilenciler hakkında vatandaşlara da çağrıda bulundu. Devletimizin ilgili kurumları ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken yardımları yapmaktadır. Bu nedenle dilencilere para yardımında bulunarak dilenciliğin bir sektör haline getirilmemesi bu işle mücadelede büyük öneme sahiptir. Yapılan denetimlerde dilencilerin üzerinden yüksek miktarda paralar çıkmaktadır ve bu paraları bir günden daha kısa zamanda toplamaktadırlar denildi. Dilenirken yakalanan ve üzerinden 400 TL bozuk para çıkan dilenciye, ilgili kanunlar çerçevesinde 200 TL idari para cezası kesildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.