MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos'ta Geleceğin Çanak Ustaları Yarıştı

KÜLTÜR-SANAT 20.08.2017 - 11:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos'ta Geleceğin Çanak Ustaları Yarıştı

Nevşehir’in Avanos ilçesinde düzenlenen 4.geleneksel halk şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.
  Nevşehir’in Avanos ilçesinde düzenlenen 4.geleneksel halk şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi. Avanos Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen 4.geleneksel halk şenliği etkinlikleri kapsamında Avanos meydanında çanak yapma yarışması düzenlendi.  Avanos meydanında düzenlenen yarışmayı Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce'nin yanı sıra çok sayıda Avanoslu ve bölgeyi ziyarete gelen turistler izledi. Yarışma miniklerin çanak yapmasıyla başlarken minik ellerin çanak yarışı izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Miniklerin çanak yarışının ardından ise alana geleceğin ustaları olacak olan çırak aldı. Çanak çırakları tarafınan iki eserin yapıldığı yarışmada yine çıraklar hem rakipleri ile hemde zamana karşı yarış yaptı. Sahneyi son olarak ise çanak ustaları aldı. Çanak ustaları tarafından yapılan çanaklar yarışmayı izleyenler tarafından pir dikkat izlenilmesi dikkatlerden kaçmadı. Yarışma sonrasında ise Avanos Belediyesi tarafından ilk üçe giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.     
Nevşehir’in Avanos ilçesinde düzenlenen 4.geleneksel halk şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.

 

Nevşehir’in Avanos ilçesinde düzenlenen 4.geleneksel halk şenliği etkinlikleri kapsamında çanak yapma yarışması düzenlendi.

Avanos Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen 4.geleneksel halk şenliği etkinlikleri kapsamında Avanos meydanında çanak yapma yarışması düzenlendi.  Avanos meydanında düzenlenen yarışmayı Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce'nin yanı sıra çok sayıda Avanoslu ve bölgeyi ziyarete gelen turistler izledi. Yarışma miniklerin çanak yapmasıyla başlarken minik ellerin çanak yarışı izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Miniklerin çanak yarışının ardından ise alana geleceğin ustaları olacak olan çırak aldı. Çanak çırakları tarafınan iki eserin yapıldığı yarışmada yine çıraklar hem rakipleri ile hemde zamana karşı yarış yaptı. Sahneyi son olarak ise çanak ustaları aldı. Çanak ustaları tarafından yapılan çanaklar yarışmayı izleyenler tarafından pir dikkat izlenilmesi dikkatlerden kaçmadı. Yarışma sonrasında ise Avanos Belediyesi tarafından ilk üçe giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.