Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos'ta şairler sokağı oluşturuldu

İLÇELER 23.11.2018 - 10:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos'ta şairler sokağı oluşturuldu

Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi işbirliğinde hayata geçen “Şairler Sokağı” projesi ile Orta Mahalle 201. Sokak, Avanos’un entelektüel ve sanatla iç içe olan yönüyle özdeşleşerek yeni bir kimlik kazandı.
  Avanos’un usta sanatçılarının elinden sanatsal bir bakış açısıyla ve üç boyutlu formlar şeklinde biçimlendirilen heykellerle süslenen sokak, mekanı ziyaret eden konuklarına Türk Edebiyatının ustaları ile merhaba diyor.   Dr. Hacı Nuri Bey Konağı yanından başlayarak, Bayram Tepesine kadar uzanan “Şairler Sokağı”nda Türk Edebiyatına ve şiirine yön vermiş 26 ustanın heykel ve büstü yerleştirildi. Heykellerin yanlarına şair ve edebiyatçıların bilgilerinin yanı sıra eserlerinden küçük alıntılar içeren tabelalar yerleştirildi.   Kentin kültürel yaşamında ve sanatsal kimliğinde mimari ve heykel sanatlarının ortak buluşması olan “Şairler Sokağı”na tanıklık etmek isteyen vatandaşlarımız, Avanos’un eski sokak dokusu içerisinde Bayram Tepesine doğru tırmanırken şiir ve edebiyatla dolu zevkli bir yolculuk yapma imkanı bulacak. Bayram Tepesine ulaştığında ise, burada gerçekleştirilen peyzaj çalışması ile de Avanos’u nezih bir ortamda seyrederken oturma alanlarında oturarak soluk alacak.
Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi işbirliğinde hayata geçen “Şairler Sokağı” projesi ile Orta Mahalle 201. Sokak, Avanos’un entelektüel ve sanatla iç içe olan yönüyle özdeşleşerek yeni bir kimlik kazandı.

 

Avanos’un usta sanatçılarının elinden sanatsal bir bakış açısıyla ve üç boyutlu formlar şeklinde biçimlendirilen heykellerle süslenen sokak, mekanı ziyaret eden konuklarına Türk Edebiyatının ustaları ile merhaba diyor.

 

Dr. Hacı Nuri Bey Konağı yanından başlayarak, Bayram Tepesine kadar uzanan “Şairler Sokağı”nda Türk Edebiyatına ve şiirine yön vermiş 26 ustanın heykel ve büstü yerleştirildi. Heykellerin yanlarına şair ve edebiyatçıların bilgilerinin yanı sıra eserlerinden küçük alıntılar içeren tabelalar yerleştirildi.

 

Kentin kültürel yaşamında ve sanatsal kimliğinde mimari ve heykel sanatlarının ortak buluşması olan “Şairler Sokağı”na tanıklık etmek isteyen vatandaşlarımız, Avanos’un eski sokak dokusu içerisinde Bayram Tepesine doğru tırmanırken şiir ve edebiyatla dolu zevkli bir yolculuk yapma imkanı bulacak. Bayram Tepesine ulaştığında ise, burada gerçekleştirilen peyzaj çalışması ile de Avanos’u nezih bir ortamda seyrederken oturma alanlarında oturarak soluk alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.