Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos Taş Köprü Projesine Kurul İkna Olacak mı?

İLÇELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2014 - 22:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos Taş Köprü Projesine Kurul İkna Olacak mı?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde yapılması planlanan taş köprü projesi Bölge Koruma Kuruluna götürülüyor. Kurulun projeyle ilgili ne kadar vereceği merak konusu.   Geçtiğimiz günlerde Halk Bilgilendirme Toplantısında Belediye Başkanı İsmet İnce Tarihi Taş Köprü Projesi hakkında bilgiler verdi. Trafiği rahatlatacak, üstü açılarak genişletilip daha kullanılabilir bir hale dönüştürülmesi planlanan ve günümüz inşaat teknikleri ile çok daha uygun bir maliyet tutan Taş Köprü Projesi için çalışmaların başlayacağını ifade etti.   Taş Köprünün sadece ayaklarının tarihi olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız İsmet İnce,  projemizi koruma kuruluna ilettik. Koruma Kuruluna bilgi verdik. Kurul yeni projeyi çok beğendiğini iletti. Kurulu ikna edebileceğimizi düşünüyoruz. Kuruldan çıkarsa hemen ihalesini yapmak istiyoruz. Her şey planladığımız gibi giderse yaz dönemi sonunda hemen köprünün yapımına başlamayı hedefliyoruz, Koruma Kurulundan onay alındığı  vakit ilk yılımızda köprüyü tamamlayabilecek durumdayız” dedi.   Avanos'un yeni köprüsünün iki yanında bulunan yaya yolları 125 cm. olurken araç trafiğine ayrılan kısım ise 2 otobüsün rahatça geçebileceği mesafeden 80-90 cm. daha geniş olacak.   Belediye Başkanı İsmet İnce, tam olarak netleşmese de köprü maliyetinin yaklaşık1,5 milyon TL civarında olacağını, kaynağın belediye gelirleri ve banka kredileri ile sağlanacağını söyledi.
NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde yapılması planlanan taş köprü projesi Bölge Koruma Kuruluna götürülüyor. Kurulun projeyle ilgili ne kadar vereceği merak konusu.
 
Geçtiğimiz günlerde Halk Bilgilendirme Toplantısında Belediye Başkanı İsmet İnce Tarihi Taş Köprü Projesi hakkında bilgiler verdi. Trafiği rahatlatacak, üstü açılarak genişletilip daha kullanılabilir bir hale dönüştürülmesi planlanan ve günümüz inşaat teknikleri ile çok daha uygun bir maliyet tutan Taş Köprü Projesi için çalışmaların başlayacağını ifade etti.
 
Taş Köprünün sadece ayaklarının tarihi olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız İsmet İnce,  projemizi koruma kuruluna ilettik. Koruma Kuruluna bilgi verdik. Kurul yeni projeyi çok beğendiğini iletti. Kurulu ikna edebileceğimizi düşünüyoruz. Kuruldan çıkarsa hemen ihalesini yapmak istiyoruz. Her şey planladığımız gibi giderse yaz dönemi sonunda hemen köprünün yapımına başlamayı hedefliyoruz, Koruma Kurulundan onay alındığı  vakit ilk yılımızda köprüyü tamamlayabilecek durumdayız” dedi.
 
Avanos'un yeni köprüsünün iki yanında bulunan yaya yolları 125 cm. olurken araç trafiğine ayrılan kısım ise 2 otobüsün rahatça geçebileceği mesafeden 80-90 cm. daha geniş olacak.
 
Belediye Başkanı İsmet İnce, tam olarak netleşmese de köprü maliyetinin yaklaşık1,5 milyon TL civarında olacağını, kaynağın belediye gelirleri ve banka kredileri ile sağlanacağını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.