MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ay, 'Ülkenin Erdoğan'ın uymayacağı bir anayasaya ihtiyacı yok'

SİYASET 17.03.2021 - 11:48, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ay, 'Ülkenin Erdoğan'ın uymayacağı bir anayasaya ihtiyacı yok'

İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Türkiye'nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uymayacağı yeni bir anayasa ihtiyacının bulunmadığını söyledi.
  NEVŞEHİR(MHA) İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Türkiye'nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uymayacağı yeni bir anayasa ihtiyacının bulunmadığını söyledi.   Başkan Ay, "Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerdeki Yeni anayasa söylemi ve İnsan hakları eylem planı açıklaması toplum tarafından satın alınmadı. Sayın Erdoğan anayasaya uymadığı için 2017 referandumu ile anayasa değiştirilmiş ve Erdoğan’a uydurulmuştu. Türkiye’nin toplumun bütün kesimlerinin katılarak hazırlanacak yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu söylenebilir; Ancak Sayın Erdoğan’ın zaten uymayacağı için yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. İnsan hakları acil eylem planı açıklaması da esasen yürürlükteki bütün mevzuatımızda zaten var olduğu halde uygulanmamaktadır. Bu yüzden de kimsede ilgi, heyecan ve coşku uyandırmamıştır. Fezleke konusu da milletin sıkıntılarının konuşulmaması için ortaya atılmış yapay bir gündemdir. HDP yeni kurulmuş, Ak Parti de yeni iktidar olmuş değildir. Evet, HDP,  PKK terör örgütünün partisidir. Anayasamız ve ceza kanunlarımızda etnik siyaseti ve teröre desteği suç sayan, milletimizin bütünlüğüne kasteden partilerin kapatılmasını öngören yeterli hükümler vardır. Ancak, Ak Parti bu kanunları 20 yıldır işletmemiştir. Hatta çözüm sürecinde PKK’ya Af, Bölgesel Özerklik ve Öz Savunma Gücü sözleri verilmiştir. Yani PKK militanları Bölgesel yönetimin güvenlik güçleri yapılacaktı. Ak Parti bu sözlerini yerine getiremediği için HDP ile arası açılmıştır. Şimdilerde ise Fezleke ile HDP’ye gözdağı verilmek istenmektedir. Ak Parti Genel Başkanı 2016 yılına kadar PKK için “bölücü terör örgütü” “terörist başı” ifadelerini ısrarla kullanmamıştır; yerine hep “örgüt” ve “İmralı” sözcüklerini tercih etmiştir. PKK militanlarına gerilla, Devletin Terörle mücadelesine “Devlet Terörü” ifadeleri vardır. HDP 2002 yılına kadar 5 civarında oy alırken AK Parti sayesinde 12 lere ulaşmıştır. Nitekim HDP’nin kapatılmasına en fazla karşı çıkan Ak Partililerdir. İYİ Parti ile HDP’nin ittifakı asla söz konusu değildir, olamaz. Ülkeyi yöneten irade cemaatle iş birliği yapıyor, takdir ve teşvik ediliyor; sonra cemaatle kavgaya tutuşuyor yine takdir ve teşvik görüyor. Etnik bölücülerle ve terör destekçileriyle hatta terör örgütünün bizzat kendisiyle iş birliği yapıyor, güvenlikçi politikalarla terör önlenemedi diyerek, akan kanın durması, anaların ağlamaması için müzakereye başlıyor takdir ve destek görüyor; sonra tekrar güvenlikçi politikalara dönüyor yine takdir, teşvik ve destek görüyor. Şimdilerde ise en karşı olduğu milliyetçilerle iş birliğini sürdürüyor. Bu taban tabana birbirlerine zıt politikaları destekleyen ve alkışlayan kişiler hep aynı kişilerdir; bunlar Servet Avcı’nın ifadesi ile “mevsimlik işçiler” sürekli değişiyor ama “yöneten irade” değişmiyor" diye konuştu.
İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Türkiye'nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uymayacağı yeni bir anayasa ihtiyacının bulunmadığını söyledi.

 

NEVŞEHİR(MHA) İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Türkiye'nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uymayacağı yeni bir anayasa ihtiyacının bulunmadığını söyledi.

 

Başkan Ay, "Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerdeki Yeni anayasa söylemi ve İnsan hakları eylem planı açıklaması toplum tarafından satın alınmadı. Sayın Erdoğan anayasaya uymadığı için 2017 referandumu ile anayasa değiştirilmiş ve Erdoğan’a uydurulmuştu. Türkiye’nin toplumun bütün kesimlerinin katılarak hazırlanacak yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu söylenebilir; Ancak Sayın Erdoğan’ın zaten uymayacağı için yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. İnsan hakları acil eylem planı açıklaması da esasen yürürlükteki bütün mevzuatımızda zaten var olduğu halde uygulanmamaktadır. Bu yüzden de kimsede ilgi, heyecan ve coşku uyandırmamıştır. Fezleke konusu da milletin sıkıntılarının konuşulmaması için ortaya atılmış yapay bir gündemdir. HDP yeni kurulmuş, Ak Parti de yeni iktidar olmuş değildir. Evet, HDP,  PKK terör örgütünün partisidir. Anayasamız ve ceza kanunlarımızda etnik siyaseti ve teröre desteği suç sayan, milletimizin bütünlüğüne kasteden partilerin kapatılmasını öngören yeterli hükümler vardır. Ancak, Ak Parti bu kanunları 20 yıldır işletmemiştir. Hatta çözüm sürecinde PKK’ya Af, Bölgesel Özerklik ve Öz Savunma Gücü sözleri verilmiştir. Yani PKK militanları Bölgesel yönetimin güvenlik güçleri yapılacaktı. Ak Parti bu sözlerini yerine getiremediği için HDP ile arası açılmıştır. Şimdilerde ise Fezleke ile HDP’ye gözdağı verilmek istenmektedir. Ak Parti Genel Başkanı 2016 yılına kadar PKK için “bölücü terör örgütü” “terörist başı” ifadelerini ısrarla kullanmamıştır; yerine hep “örgüt” ve “İmralı” sözcüklerini tercih etmiştir. PKK militanlarına gerilla, Devletin Terörle mücadelesine “Devlet Terörü” ifadeleri vardır. HDP 2002 yılına kadar 5 civarında oy alırken AK Parti sayesinde 12 lere ulaşmıştır. Nitekim HDP’nin kapatılmasına en fazla karşı çıkan Ak Partililerdir. İYİ Parti ile HDP’nin ittifakı asla söz konusu değildir, olamaz. Ülkeyi yöneten irade cemaatle iş birliği yapıyor, takdir ve teşvik ediliyor; sonra cemaatle kavgaya tutuşuyor yine takdir ve teşvik görüyor. Etnik bölücülerle ve terör destekçileriyle hatta terör örgütünün bizzat kendisiyle iş birliği yapıyor, güvenlikçi politikalarla terör önlenemedi diyerek, akan kanın durması, anaların ağlamaması için müzakereye başlıyor takdir ve destek görüyor; sonra tekrar güvenlikçi politikalara dönüyor yine takdir, teşvik ve destek görüyor. Şimdilerde ise en karşı olduğu milliyetçilerle iş birliğini sürdürüyor. Bu taban tabana birbirlerine zıt politikaları destekleyen ve alkışlayan kişiler hep aynı kişilerdir; bunlar Servet Avcı’nın ifadesi ile “mevsimlik işçiler” sürekli değişiyor ama “yöneten irade” değişmiyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.