Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bakan Bozdağ NEÜ Öğrencileriyle Buluştu

EĞİTİM 31.03.2017 - 17:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bakan Bozdağ NEÜ Öğrencileriyle Buluştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen 'Genç Gündem' programında üniversite öğrencileriyle buluştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen 'Genç Gündem' programında üniversite öğrencileriyle buluştu.   Programa Bakan Bozdağ'ın yanı sıra, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hakemi aldatmak için kendini yere atan futbolculara benzeten Bozdağ, "Tabi halk oylaması sürecinde hakem aziz milletimizdir. Sayın Kılıçdaroğlu da hakemi doğruları anlatmak yerine bir oyuncunun hakemi kandırmak için ceza sahası içinde kendini atar ya ama hakem penalı vermez. Çünkü hakem olayın farkındadır" dedi.   Bakan Bozdağ Türk halkının ilk defa ülkeyi doğrudan yönetecek Cumhurbaşkanını seçeceğini de ifade ederken şunları kaydetti: "1961 ve 1982 anayasalarında meclisin seçimlerinin yenilenmesi ifadesi var fesih ifadesi yok. Cumhurbaşkanını doğrudan seçiyoruz ama yürütme organını doğrudan seçemiyoruz. Önce hükümeti yönetecekleri seçiyoruz. Onlar kendi içinde hükümet çıkartıyor. Dolaylı bir seçim söz konusudur. Türk halkına ilk defa Türkiye’yi yönetecek yürütme organını hakkını veriyoruz. Sandığın birinde milletvekillerini seçeceğiz diğerinde ise Cumhurbaşkanını seçeceğiz. İlk defa Türk halkı ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını seçmiş olacak aradaki aracıları kaldırmış olacak." Diye konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen 'Genç Gündem' programında üniversite öğrencileriyle buluştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen 'Genç Gündem' programında üniversite öğrencileriyle buluştu.

 

Programa Bakan Bozdağ'ın yanı sıra, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hakemi aldatmak için kendini yere atan futbolculara benzeten Bozdağ, "Tabi halk oylaması sürecinde hakem aziz milletimizdir. Sayın Kılıçdaroğlu da hakemi doğruları anlatmak yerine bir oyuncunun hakemi kandırmak için ceza sahası içinde kendini atar ya ama hakem penalı vermez. Çünkü hakem olayın farkındadır" dedi.

 

Bakan Bozdağ Türk halkının ilk defa ülkeyi doğrudan yönetecek Cumhurbaşkanını seçeceğini de ifade ederken şunları kaydetti:
"1961 ve 1982 anayasalarında meclisin seçimlerinin yenilenmesi ifadesi var fesih ifadesi yok. Cumhurbaşkanını doğrudan seçiyoruz ama yürütme organını doğrudan seçemiyoruz. Önce hükümeti yönetecekleri seçiyoruz. Onlar kendi içinde hükümet çıkartıyor. Dolaylı bir seçim söz konusudur. Türk halkına ilk defa Türkiye’yi yönetecek yürütme organını hakkını veriyoruz. Sandığın birinde milletvekillerini seçeceğiz diğerinde ise Cumhurbaşkanını seçeceğiz. İlk defa Türk halkı ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını seçmiş olacak aradaki aracıları kaldırmış olacak." Diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.