MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bakan Varank, Nevşehir Belediyesini ziyaret etti

GÜNCEL 18.11.2019 - 20:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Bakan Varank, Nevşehir Belediyesini ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.
  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Belediye ziyaretine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı heyet katıldı.   Bakan Varank’ı Nevşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Rasim Arı, kendisine kentte hayata geçirmeye hazırlandıkları çeşitli projelere ilişkin bilgiler verdi.   Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin ana merkezi konumundaki Nevşehir’in, bugüne kadar turizmden yeterli payı alamadığını ve belediye olarak bu konuda önemli projeleri hayata geçirme aşamasında olduklarını söyledi.   Bunla ilgili olarak en önemli projelerinin, Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezinin turizme açılması olduğunu anlatan Başkan Arı, yaklaşık 400 bin metrekarelik alanı kapsayan bu alanı, yeni bir turizm destinasyonu olarak sunacaklarını söyledi.   Farklı ülkelerdeki örneklerden yararlanılılarak hazırlanan bu projenin içerisinde sanat galerileri, müzeler, butik otel, alışveriş ve gezi alanlarının yer aldığını ifade eden Arı, “Bu alandaki tarihi dokuyu bozmadan projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık ve yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Projenin tamamlanması ile birlikte şehir merkezimiz turizm konusunda ciddi bir ivme yakalayacak. Şehrimize çekeceğimiz turizm yatırımları hem ülke turizmine hem de Nevşehir ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunacak.” dedi.   Arı, daha sonra konuk Bakan Varank’a belediyenin farklı projelerine ilişkin de bir sunum yaparak istişarelerde bulundu.   Bakan Varank ise, “Nevşehir bizim için göz bebeği şehirlerimizden biri. Nevşehir, turizmin yanı sıra tarım anlamında çok önemli bir şehir ve biz Nevşehir’imizin daha da gelişmesini ve bir cazibe merkezi haline gelmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.   Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Rasim Arı, günün anısına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a yöresel Hitit desenli testi hediye etti.   Bakan Varank, Nevşehir Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.  
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Belediye ziyaretine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı heyet katıldı.

 

Bakan Varank’ı Nevşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Rasim Arı, kendisine kentte hayata geçirmeye hazırlandıkları çeşitli projelere ilişkin bilgiler verdi.

 

Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin ana merkezi konumundaki Nevşehir’in, bugüne kadar turizmden yeterli payı alamadığını ve belediye olarak bu konuda önemli projeleri hayata geçirme aşamasında olduklarını söyledi.

 

Bunla ilgili olarak en önemli projelerinin, Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezinin turizme açılması olduğunu anlatan Başkan Arı, yaklaşık 400 bin metrekarelik alanı kapsayan bu alanı, yeni bir turizm destinasyonu olarak sunacaklarını söyledi.

 

Farklı ülkelerdeki örneklerden yararlanılılarak hazırlanan bu projenin içerisinde sanat galerileri, müzeler, butik otel, alışveriş ve gezi alanlarının yer aldığını ifade eden Arı, “Bu alandaki tarihi dokuyu bozmadan projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık ve yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Projenin tamamlanması ile birlikte şehir merkezimiz turizm konusunda ciddi bir ivme yakalayacak. Şehrimize çekeceğimiz turizm yatırımları hem ülke turizmine hem de Nevşehir ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunacak.” dedi.

 

Arı, daha sonra konuk Bakan Varank’a belediyenin farklı projelerine ilişkin de bir sunum yaparak istişarelerde bulundu.

 

Bakan Varank ise, “Nevşehir bizim için göz bebeği şehirlerimizden biri. Nevşehir, turizmin yanı sıra tarım anlamında çok önemli bir şehir ve biz Nevşehir’imizin daha da gelişmesini ve bir cazibe merkezi haline gelmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Rasim Arı, günün anısına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a yöresel Hitit desenli testi hediye etti.

 

Bakan Varank, Nevşehir Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.