Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Balık Avı Yasağına Uyanda Müdürlüğünü Takanda Yok !

01.05.2016 - 21:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Balık Avı Yasağına Uyanda Müdürlüğünü Takanda Yok !

Avlanma yasağı rağmen İçsular ve göller bölgesinde 15 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasından yasaklanan balık avına uyan yok. Kızılırmak Irmağında balık avı devam ederken, tutulan balıklar gerek evlerde gerekse balıkçıların tezgahlarında yerini alıyor.
Avlanma yasağı rağmen İçsular ve göller bölgesinde 15 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasından yasaklanan balık avına uyan yok. Kızılırmak Irmağında balık avı devam ederken, tutulan balıklar gerek evlerde gerekse balıkçıların tezgahlarında yerini alıyor.   Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sirkülerine rağmen yasağa uymayan balıkçılar, avladıkları balıkları rahatlıkla şehir merkezine getiriyor. Özellikle Kızılırmak Baraj kesiminde  bulunan sazan balıklarının yumurtalama döneminde avlanmasına yetkililerin duyarsız kalması ise dikkat çekiyor.   Denetim mekanizmasının çalışmadığı Nevşehir’de üreme mevsimi ve yasağa rağmen balıkçılar nehre ağa atarak balık tutması zaten az miktarda kalan Sazan ve Aynalı sazan balığı neslinin tükenmesine de neden oluyor. Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine bağlı, Su Ürünlerini Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol ve denetimlerini yapmadığını ileri süren vatandaşlar, yetkililerin yasak dönemde avlanmanın önüne geçmesini istedi.   Kızılırmak Nehrinde halen ağlarla balık tutulduğunu ifade eden vatandaşlar, Bu konuda herkese görev düşüyor. Kızılırmak boydan boya ağ dolu. Ama balıkçılar bunun adına kerevit ağı diyerek yutturuyor. Oysa bu ağlara da balık giriyor. Öte yandan Gülşehir barajında herkesin gözü önünde trol atılıyor. Trol Dünya sularında yasaklanmış. Ama ne yazık ki, Gülşehir’de hem de yumurtlama dönemi balığın soyu tüketiliyor. Buna biran evvel dur denilmelidir. Bu şekilde devam eder ise Kızılırmakta zaten yok denilecek kadar az olan levrek ve sazan balığının soyu tükenecek. Yetkililerin biran evvel önlem alması gerekiyor.” diyerek yetkilileri göreve çağırdılar. Öte yandan 15 Mart 2016 tarihinde başlayan balık avı yasağı 15 Haziran 2016 tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında balık avının yasak olmasına rağmen, her gün canlı canlı balıkların pazarlarda ve balıkçıların tezgahları ile sosyal medya üzerinde balıklarn resimleri ile dolup taşması ise düşündürücüdür. Balıkların tutulmasının yasak olduğunu bilmeyen vatandaşlar tarafından tutulması sonucu içlerinini temizlenmesi için açıldığında yumurtalarını gören bazı vatandaşlar ise balığı yemedi.    Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü bu konuda neler yapacağını ve nasıl bir uygulama yapacağını hep beraber takip edeceğiz.    
Avlanma yasağı rağmen İçsular ve göller bölgesinde 15 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasından yasaklanan balık avına uyan yok. Kızılırmak Irmağında balık avı devam ederken, tutulan balıklar gerek evlerde gerekse balıkçıların tezgahlarında yerini alıyor.

Avlanma yasağı rağmen İçsular ve göller bölgesinde 15 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasından yasaklanan balık avına uyan yok. Kızılırmak Irmağında balık avı devam ederken, tutulan balıklar gerek evlerde gerekse balıkçıların tezgahlarında yerini alıyor.

 

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sirkülerine rağmen yasağa uymayan balıkçılar, avladıkları balıkları rahatlıkla şehir merkezine getiriyor. Özellikle Kızılırmak Baraj kesiminde  bulunan sazan balıklarının yumurtalama döneminde avlanmasına yetkililerin duyarsız kalması ise dikkat çekiyor.
 

Denetim mekanizmasının çalışmadığı Nevşehir’de üreme mevsimi ve yasağa rağmen balıkçılar nehre ağa atarak balık tutması zaten az miktarda kalan Sazan ve Aynalı sazan balığı neslinin tükenmesine de neden oluyor.


Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine bağlı, Su Ürünlerini Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol ve denetimlerini yapmadığını ileri süren vatandaşlar, yetkililerin yasak dönemde avlanmanın önüne geçmesini istedi.

 

Kızılırmak Nehrinde halen ağlarla balık tutulduğunu ifade eden vatandaşlar, Bu konuda herkese görev düşüyor. Kızılırmak boydan boya ağ dolu. Ama balıkçılar bunun adına kerevit ağı diyerek yutturuyor. Oysa bu ağlara da balık giriyor. Öte yandan Gülşehir barajında herkesin gözü önünde trol atılıyor. Trol Dünya sularında yasaklanmış. Ama ne yazık ki, Gülşehir’de hem de yumurtlama dönemi balığın soyu tüketiliyor. Buna biran evvel dur denilmelidir. Bu şekilde devam eder ise Kızılırmakta zaten yok denilecek kadar az olan levrek ve sazan balığının soyu tükenecek. Yetkililerin biran evvel önlem alması gerekiyor.” diyerek yetkilileri göreve çağırdılar.


Öte yandan 15 Mart 2016 tarihinde başlayan balık avı yasağı 15 Haziran 2016 tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında balık avının yasak olmasına rağmen, her gün canlı canlı balıkların pazarlarda ve balıkçıların tezgahları ile sosyal medya üzerinde balıklarn resimleri ile dolup taşması ise düşündürücüdür. Balıkların tutulmasının yasak olduğunu bilmeyen vatandaşlar tarafından tutulması sonucu içlerinini temizlenmesi için açıldığında yumurtalarını gören bazı vatandaşlar ise balığı yemedi. 

 

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü bu konuda neler yapacağını ve nasıl bir uygulama yapacağını hep beraber takip edeceğiz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.