MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Balık Ölümlerine Kim, Nasıl Çare Bulacak?

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.10.2013 - 17:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Balık Ölümlerine Kim, Nasıl Çare Bulacak?

Yapılan incelemeler sonucunda; Tatlarin Barajı'nda, göletin muhtelif noktalarından PH ve oksijen doygunluğu ölçümleri yapıldı. Acıgöl Kaymakamlığı'na olayla ilgili bilgi verildi. Daha sonra Nevşehir Üniversitesi ile irtibata geçilerek üniversitenin biyoloji bölümü ile baraj göletine gidilerek detaylı incelemelerde bulunuldu. Su numunesi ve balık numuneleri alınarak kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılmasına başlandı. Ayrıca göletin temizlenmesi için Acıgöl Kaymakamlığı tarafından çalışma başlatılmıştı. Fakat geçen süreç içinde değişen ya da düzelen bir şey olmadı. Tatlarin beldesindeki sulama barajında yaşanan balık ölümleri devam ediyor.

Yapılan incelemeler sonucunda; Tatlarin Barajı'nda, göletin muhtelif noktalarından PH ve oksijen doygunluğu ölçümleri yapıldı. Acıgöl Kaymakamlığı'na olayla ilgili bilgi verildi. Daha sonra Nevşehir Üniversitesi ile irtibata geçilerek üniversitenin biyoloji bölümü ile baraj göletine gidilerek detaylı incelemelerde bulunuldu. Su numunesi ve balık numuneleri alınarak kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılmasına başlandı. Ayrıca göletin temizlenmesi için Acıgöl Kaymakamlığı tarafından çalışma başlatılmıştı.

Fakat geçen süreç içinde değişen ya da düzelen bir şey olmadı. Tatlarin beldesindeki sulama barajında yaşanan balık ölümleri devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.