MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bankadan Kredi Çekenler Bu Haberi Okumadan Geçme

ASAYİŞ 10.11.2016 - 00:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bankadan Kredi Çekenler Bu Haberi Okumadan Geçme

Bu bankalardan kredi çektiyseniz 115 bin lira tazminat alabilirsiniz.
Bu bankalardan kredi çektiyseniz 115 bin lira tazminat alabilirsiniz.     Türkiye'de 12 bankanın aralarında anlaşıp birlikte hareket ederek faiz oranlarını yükselttikleri, vatandaşların daha yüksek faiz oranı ile kredi kullanmak zorunda bırakılarak, zarara uğratıldığı anlaşıldı.   21.08.2007 ile 22.09.2011 tarihleri arasında aşağıdaki bankalardan kredi çekenler uğradıkları zararın 3 katına kadar geri alma imkanına sahip oldular. Buna göre 300 bin lira kredi kullanan 115 bin TL tazminat alabilecek.    DANIŞTAY ONAYLADI Rekabet Kurulu, Türkiye’de faaliyet gösteren 12 bankanın 21.08.2007 – 22.09.2011 tarihleri arasında uyumlu eylem (Kartel) içerisinde bulunarak faiz oranlarında müşterilerin aleyhine değişiklik yaptıklarını tespit etti ve rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı hareket eden 12 banka hakkında idari para cezası da verilmiş oldu.     Rekabet Kurulu tarafından verilen bu cezaların iptali için bankaların açtığı davada, Ankara 2. İdare Mahkemesi bu talebi reddetti ve Danıştay tarafından onandı. Bu durumda zarara uğratılan müşteriler, bankalara karşı açacakları tazminat davası ile uğradıkları zararın 3 katını alma imkanına sahip oldular.     HANGİ BANKALAR Rekabet Kurulu tarafından kartel yaptıkları için cezalandırılan bankalar: Akbank, Denizbank, Finans Bank, HSBC Bank, ING Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası     ZAMAN AŞIMINA GİRMEDEN ACELE EDİN Kartel tazminat davalarında 10 yıllık zamanaşımı süresi bulunduğu için, dava açmak isteyenleri kredi tarihten itibaren 10 yıl içinde dava açmaları gerekmektedir.  
Bu bankalardan kredi çektiyseniz 115 bin lira tazminat alabilirsiniz.

Bu bankalardan kredi çektiyseniz 115 bin lira tazminat alabilirsiniz.

 

 

Türkiye'de 12 bankanın aralarında anlaşıp birlikte hareket ederek faiz oranlarını yükselttikleri, vatandaşların daha yüksek faiz oranı ile kredi kullanmak zorunda bırakılarak, zarara uğratıldığı anlaşıldı.


 
21.08.2007 ile 22.09.2011 tarihleri arasında aşağıdaki bankalardan kredi çekenler uğradıkları zararın 3 katına kadar geri alma imkanına sahip oldular. Buna göre 300 bin lira kredi kullanan 115 bin TL tazminat alabilecek. 
 


DANIŞTAY ONAYLADI

Rekabet Kurulu, Türkiye’de faaliyet gösteren 12 bankanın 21.08.2007 – 22.09.2011 tarihleri arasında uyumlu eylem (Kartel) içerisinde bulunarak faiz oranlarında müşterilerin aleyhine değişiklik yaptıklarını tespit etti ve rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı hareket eden 12 banka hakkında idari para cezası da verilmiş oldu.

 

 

Rekabet Kurulu tarafından verilen bu cezaların iptali için bankaların açtığı davada, Ankara 2. İdare Mahkemesi bu talebi reddetti ve Danıştay tarafından onandı. Bu durumda zarara uğratılan müşteriler, bankalara karşı açacakları tazminat davası ile uğradıkları zararın 3 katını alma imkanına sahip oldular.

 

 

HANGİ BANKALAR

Rekabet Kurulu tarafından kartel yaptıkları için cezalandırılan bankalar: Akbank, Denizbank, Finans Bank, HSBC Bank, ING Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası

 

 

ZAMAN AŞIMINA GİRMEDEN ACELE EDİN

Kartel tazminat davalarında 10 yıllık zamanaşımı süresi bulunduğu için, dava açmak isteyenleri kredi tarihten itibaren 10 yıl içinde dava açmaları gerekmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.