MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Güneş 27 Mayıs darbesini kınadı

SİYASET 27.05.2020 - 10:37, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Güneş 27 Mayıs darbesini kınadı

27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, darbeyi bir kez daha kınadı.
  NEVŞEHİR(MHA) 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, darbeyi bir kez daha kınadı.   Vesayetin ördüğü taşlarla hazırlanan 27 Mayıs 1960 darbesinin milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların kaynağı olduğunu belirten Başkan Güneş, “Hukuk katledildi, demokrasi ayaklar altına alındı, millet iradesinin üzerine ipotek koyuldu. Demokrasi tarihimiz bir kez daha kirletildi. Milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz. Hakk’ın rahmetine kavuşan Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu rahmetle anıyoruz” dedi.   Cuntanın demokrasiye akıl almaz hıncının zulüm, işkence, hüzün ve yargısız infazları beraberinde getirdiğini ifade eden Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, “Türkiye'ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahipleri, yalanlar ve iftiralarla milli iradeyi kafese aldı, en büyük insanlık suçunu işleyerek, 27 Mayıs darbesi hayata geçirildi. 27 Mayıs’tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı darağacına gönderdi, Cumhuriyeti vesayet rejimine dönüştürdü” diye konuştu. 1913 Bab-ı Ali Baskını ile başlayan, 27 Mayıs 1960 İhtilali, 22 Şubat Ayaklanması, 12 Mart 1971 Muhtırası, 1980 Askeri Müdahalesi, 28 Şubat Süreci, 27 Nisan e-muhtırası ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile devam eden darbe ve darbe girişimlerini kınadıklarını da kaydeden Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, yaşanan bu süreçlerde hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.
27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, darbeyi bir kez daha kınadı.

 

NEVŞEHİR(MHA) 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, darbeyi bir kez daha kınadı.

 


Vesayetin ördüğü taşlarla hazırlanan 27 Mayıs 1960 darbesinin milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların kaynağı olduğunu belirten Başkan Güneş, “Hukuk katledildi, demokrasi ayaklar altına alındı, millet iradesinin üzerine ipotek koyuldu. Demokrasi tarihimiz bir kez daha kirletildi. Milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz. Hakk’ın rahmetine kavuşan Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu rahmetle anıyoruz” dedi.

 


Cuntanın demokrasiye akıl almaz hıncının zulüm, işkence, hüzün ve yargısız infazları beraberinde getirdiğini ifade eden Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, “Türkiye'ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahipleri, yalanlar ve iftiralarla milli iradeyi kafese aldı, en büyük insanlık suçunu işleyerek, 27 Mayıs darbesi hayata geçirildi. 27 Mayıs’tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı darağacına gönderdi, Cumhuriyeti vesayet rejimine dönüştürdü” diye konuştu.
1913 Bab-ı Ali Baskını ile başlayan, 27 Mayıs 1960 İhtilali, 22 Şubat Ayaklanması, 12 Mart 1971 Muhtırası, 1980 Askeri Müdahalesi, 28 Şubat Süreci, 27 Nisan e-muhtırası ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile devam eden darbe ve darbe girişimlerini kınadıklarını da kaydeden Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, yaşanan bu süreçlerde hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.