MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan İbrahim Salaş ‘tan 12 Mart İstiklal Marşının kabulü mesajı

NEVŞEHİR 11.03.2019 - 21:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Başkan İbrahim Salaş ‘tan 12 Mart İstiklal Marşının kabulü mesajı

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
  Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, mesajında, İstiklal Marşı'nın, bağımsızlığın, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelenin bir sembolü olduğunu belirterek, Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bağımsızlığımızın yegâne ifadesini İstiklal Marşıyla ortaya koyduğunu bildirdi.   Salaş mesajında şunları kaydetti: "İstiklal Marşımız, kurtuluş savaşının sonrasında, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak, TBMM'de kabul edilen, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan, milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir.   Bu eşsiz eserin her bir kelimesi, her bir mısrası bizlere anlamlı ve büyük mesajlar iletmektedir. Bu mesajları en ince ayrıntılarıyla kavrayan bir nesil, ülkemizi her alanda dünyada lider bir ülke yapacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri, her İstiklal Marşı okuduğumuzda hatırlamaktayız. O günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyorum.   İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümünde, tüm İstiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, mesajında, İstiklal Marşı'nın, bağımsızlığın, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelenin bir sembolü olduğunu belirterek, Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bağımsızlığımızın yegâne ifadesini İstiklal Marşıyla ortaya koyduğunu bildirdi.

 

Salaş mesajında şunları kaydetti: "İstiklal Marşımız, kurtuluş savaşının sonrasında, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak, TBMM'de kabul edilen, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan, milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir.

 

Bu eşsiz eserin her bir kelimesi, her bir mısrası bizlere anlamlı ve büyük mesajlar iletmektedir. Bu mesajları en ince ayrıntılarıyla kavrayan bir nesil, ülkemizi her alanda dünyada lider bir ülke yapacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri, her İstiklal Marşı okuduğumuzda hatırlamaktayız. O günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyorum.

 

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümünde, tüm İstiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.