Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Parmaksız'dan Ahilik Haftası mesajı

GÜNCEL 14.09.2020 - 17:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Parmaksız'dan Ahilik Haftası mesajı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.    Başkan Parmaksız mesajında; “Ahilik felsefesi, Anadolu’da oluşturulmuş ve yüzyıllar boyu lonca teşkilatımıza ilham kaynağı olmuştur. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Ahilik felsefesini oluşturan ve buna hayat veren Ahilik teşkilatı, aynı zamanda, asırlar öncesinde filizlenen bir sivil toplum hareketidir. Toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getiren Ahilik ruhu, çok uzun yıllar boyunca lonca teşkilatları ile sosyal barışı korumuş, mesleki dayanışma ile toplumun ve devletin ayakta kalmasına yardımcı olmuştur. Ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi esas alan Ahilik, 13. yüzyıldan bu yana esnafımız arasındaki beraberlik ve dostluğu pekiştirerek, son derece sağlam dayanışma örnekleri ortaya koymuştur. Ahilik anlayış ve ruhu bugün de hayatımızın her safhasında bizlere yol göstermeye devam etmektedir.   Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutlar, ekonominin bel kemiği esnafımıza bol ve bereketli kazançlar dilerim.” Dedi.  
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

 Başkan Parmaksız mesajında; “Ahilik felsefesi, Anadolu’da oluşturulmuş ve yüzyıllar boyu lonca teşkilatımıza ilham kaynağı olmuştur. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Ahilik felsefesini oluşturan ve buna hayat veren Ahilik teşkilatı, aynı zamanda, asırlar öncesinde filizlenen bir sivil toplum hareketidir. Toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getiren Ahilik ruhu, çok uzun yıllar boyunca lonca teşkilatları ile sosyal barışı korumuş, mesleki dayanışma ile toplumun ve devletin ayakta kalmasına yardımcı olmuştur. Ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi esas alan Ahilik, 13. yüzyıldan bu yana esnafımız arasındaki beraberlik ve dostluğu pekiştirerek, son derece sağlam dayanışma örnekleri ortaya koymuştur. Ahilik anlayış ve ruhu bugün de hayatımızın her safhasında bizlere yol göstermeye devam etmektedir.

 

Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutlar, ekonominin bel kemiği esnafımıza bol ve bereketli kazançlar dilerim.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.