Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Parmaksız'dan gençlere tavsiye

GÜNCEL 24.07.2020 - 10:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Parmaksız'dan gençlere tavsiye

“Geleceğinizi Planlarken Mesleki ve Teknik Liseleri Görmezlikten Gelmeyin…”
  Mesleki eğitim yeni teknolojilerin gelişmesiyle tüm dünyada giderek önem kazanmaya ve hak ettiği değeri görmeye başlıyor. Ülkemizin önemli yaralarından biri olan mesleki eğitimin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Millî Eğitim Bakanlığımız ile hazırladığı Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) protokolü ile 81 ilimizde 81 pilot meslek lisesinin Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yönetimine bağlanarak sanayi ile okullar arasındaki kopukluğun giderilmesiyle çağımızın ihtiyaçlarına cevap vermesi amaçlanmıştır. Gelişen sanayisi ile gelecekte ülkemizin sanayi ve teknoloji alanlarında da kendinden söz ettiren bir şehri olma hedefinde olan Nevşehir’imizin, gençlerimizdeki potansiyeli değerlendirmesi gerekmektedir. Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu protokol kapsamında Odamızın himayesine girmiş olup, bundan sonra Nevşehir kendi gençlerini en kaliteli eğitimlerle yetiştirip, geleceği parlak alanlarda istihdam edecektir. Odamız, sanayi ve iş dünyası ile öğrenciler arasında köprü kuracak ve gençlerimizi doğru yönlendirmeyle çağın iş hayatına hazırlayacaktır.   Mesleki eğitim, değişen endüstri modelleri ve yaklaşımları ile sanayi sektörlerinde bugün tüm dünyada ivmeyle önem kazanmaktadır. Nevşehir’de bulunan Organize Sanayi Bölgeleri ve sanayi firmaları yoğun biçimde nitelikli ara eleman ihtiyacı içerisindedir. Teknolojinin giderek gelişmesi ve Odamızın öncülüğünü yapacağı program ile mesleki eğitime sahip öğrenciler yüksek ücretlerle istihdam edilme ve kendilerini geliştirebilecekleri kariyer fırsatlarına sahip olacaktırlar. Lise bünyesinde bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojileri, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojileri, mobilya ve iç tasarım ile tapu ve kadastro alanlarında eğitim verilmektedir. Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimler veren Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, program kapsamında kapasitesini arttıracaktır. Ben de sevgili öğrencileri, 2020 YKS tercih döneminde Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.  
“Geleceğinizi Planlarken Mesleki ve Teknik Liseleri Görmezlikten Gelmeyin…”

 

Mesleki eğitim yeni teknolojilerin gelişmesiyle tüm dünyada giderek önem kazanmaya ve hak ettiği değeri görmeye başlıyor. Ülkemizin önemli yaralarından biri olan mesleki eğitimin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Millî Eğitim Bakanlığımız ile hazırladığı Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) protokolü ile 81 ilimizde 81 pilot meslek lisesinin Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yönetimine bağlanarak sanayi ile okullar arasındaki kopukluğun giderilmesiyle çağımızın ihtiyaçlarına cevap vermesi amaçlanmıştır. Gelişen sanayisi ile gelecekte ülkemizin sanayi ve teknoloji alanlarında da kendinden söz ettiren bir şehri olma hedefinde olan Nevşehir’imizin, gençlerimizdeki potansiyeli değerlendirmesi gerekmektedir. Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu protokol kapsamında Odamızın himayesine girmiş olup, bundan sonra Nevşehir kendi gençlerini en kaliteli eğitimlerle yetiştirip, geleceği parlak alanlarda istihdam edecektir. Odamız, sanayi ve iş dünyası ile öğrenciler arasında köprü kuracak ve gençlerimizi doğru yönlendirmeyle çağın iş hayatına hazırlayacaktır.

 

Mesleki eğitim, değişen endüstri modelleri ve yaklaşımları ile sanayi sektörlerinde bugün tüm dünyada ivmeyle önem kazanmaktadır. Nevşehir’de bulunan Organize Sanayi Bölgeleri ve sanayi firmaları yoğun biçimde nitelikli ara eleman ihtiyacı içerisindedir. Teknolojinin giderek gelişmesi ve Odamızın öncülüğünü yapacağı program ile mesleki eğitime sahip öğrenciler yüksek ücretlerle istihdam edilme ve kendilerini geliştirebilecekleri kariyer fırsatlarına sahip olacaktırlar. Lise bünyesinde bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojileri, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojileri, mobilya ve iç tasarım ile tapu ve kadastro alanlarında eğitim verilmektedir. Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimler veren Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, program kapsamında kapasitesini arttıracaktır. Ben de sevgili öğrencileri, 2020 YKS tercih döneminde Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.