MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Rasim Arı’dan Ramazan mesajı

GÜNCEL 23.04.2020 - 18:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Rasim Arı’dan Ramazan mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, on bir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Nevşehirlilerin ve bütün İslam âleminin Ramazan’ını tebrik etti.
  Rahmetiyle gelen Ramazan-ı Şerif’in şehrimiz, milletimiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını; tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Belediye Başkanı Arı: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamd-ü senalar ediyoruz. Sevgi ve merhamet kapılarının aralandığı, endişelerin ve sıkıntıların unutulduğu, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleri olan bu güzel zamanları layıkıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.   Ramazan ayının yardımlaşma, bize sunulan nimetleri paylaşma, güzellikleri birlikte yaşama zamanı olduğunu belirten Arı, bu ayda yetim, öksüz ve mazlumların gözetilerek ihtiyaç sahiplerinin yanında olunması gerektiğini kaydetti.   İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ayın paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirten Arı, mesajına şöyle devam etti:   “Bu ayda tüm Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksul ve garibanlara yardımcı olmaları, onlarla sofralarını paylaşmaları büyük önem taşımaktadır. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı; hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini ve tüm dünyada yaşamı tehdit eden salgının da bir an evvel bitmesini yüce Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Nevşehirli hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, huzur içinde Ramazan Bayramı’na erişmemizi en kalbi duygularımla temenni ediyorum.”
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, on bir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Nevşehirlilerin ve bütün İslam âleminin Ramazan’ını tebrik etti.

 

Rahmetiyle gelen Ramazan-ı Şerif’in şehrimiz, milletimiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını; tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Belediye Başkanı Arı: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamd-ü senalar ediyoruz. Sevgi ve merhamet kapılarının aralandığı, endişelerin ve sıkıntıların unutulduğu, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleri olan bu güzel zamanları layıkıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

 

Ramazan ayının yardımlaşma, bize sunulan nimetleri paylaşma, güzellikleri birlikte yaşama zamanı olduğunu belirten Arı, bu ayda yetim, öksüz ve mazlumların gözetilerek ihtiyaç sahiplerinin yanında olunması gerektiğini kaydetti.

 

İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ayın paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirten Arı, mesajına şöyle devam etti:

 

“Bu ayda tüm Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksul ve garibanlara yardımcı olmaları, onlarla sofralarını paylaşmaları büyük önem taşımaktadır. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı; hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini ve tüm dünyada yaşamı tehdit eden salgının da bir an evvel bitmesini yüce Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Nevşehirli hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, huzur içinde Ramazan Bayramı’na erişmemizi en kalbi duygularımla temenni ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.