MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Rasim Arı işe halk otobüsü ile geldi

NEVŞEHİR 17.09.2019 - 11:48, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Rasim Arı işe halk otobüsü ile geldi

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, toplu taşımayı özendirmek için farkındalık oluşturmak amacıyla sabah işe özel halk otobüsüne binerek geldi. Otobüste yolcularla sohbet eden Arı, yol boyunca vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.
  Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, toplu taşımayı özendirmek için farkındalık oluşturmak amacıyla sabah işe özel halk otobüsüne binerek geldi. Otobüste yolcularla sohbet eden Arı, yol boyunca vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.   Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak, hava kirliliğini önlemek amacıyla Avrupa’nın 2 bini aşkın şehriyle eş zamanlı olarak Nevşehir’de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Belediye Başkanı Rasim Arı makam aracını bırakarak sabah işe özel halk otobüsüyle geldi. Zübeyde Hanım Caddesi Uzer Cami karşısındaki durakta bir süre vatandaşlarla birlikte otobüs bekleyen Başkan Arı, kendisi ile birlikte gelen otobüse binen yolcuların ücretini ödeyerek seyahat etti.   Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ersan Erkut ve Mustafa Alevli ile birlikte Nevşehir Belediyesi’ne gitmek için Atatürk Bulvarı’ndaki Gülbahçe durağına kadar zaman zaman ayakta yolculuk eden Başkan Arı, otobüsteki vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. Otobüsteki minik yolculara çeşitli hediyeler de veren Arı, tüm Nevşehirlileri sağlıklı yaşam için hareket etmeye ve farkındalık oluşturmak için etkinliklere katılmaya davet etti.   Arı, “Avrupa Birliği Delegasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Nevşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında şehrimizde birçok etkinlik düzenlenecek. Spor müsabakalarından, bisiklet turlarına uçurtma şenliğinden otomobilsiz gün etkinliğine kadar düzenleyeceğimiz bu programlara tüm Nevşehirlileri davet ediyorum. Bu yılki sloganı “Birlikte yürüyelim” olan Avrupa Hareketlilik Haftası kentleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri geliştirmeye ve desteklemeye teşvik eden ve halkı motorlu araçlara alternatif ulaşım yollarını kullanmaya davet eden önemli bir girişim . Bu kapsamda bizde her yaş grubundaki vatandaşlarımızın spor yapmaları, toplu ulaşımı daha fazla kullanmaları ve vatandaşları bisiklet gibi motorlu araçlara alternatif ulaşım modellerine teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için hayata geçireceğimiz projeler Nevşehir’e bu konuda önemli bir ivme kazandıracak.” dedi.   Her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde birçok ülkede kutlanan ve bir Avrupa Komisyonu kampanyası olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” ile belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, insanların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesine teşvik edilmesi amaçlanıyor.                                                                                                                                                                           
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, toplu taşımayı özendirmek için farkındalık oluşturmak amacıyla sabah işe özel halk otobüsüne binerek geldi. Otobüste yolcularla sohbet eden Arı, yol boyunca vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, toplu taşımayı özendirmek için farkındalık oluşturmak amacıyla sabah işe özel halk otobüsüne binerek geldi. Otobüste yolcularla sohbet eden Arı, yol boyunca vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

 

Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak, hava kirliliğini önlemek amacıyla Avrupa’nın 2 bini aşkın şehriyle eş zamanlı olarak Nevşehir’de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Belediye Başkanı Rasim Arı makam aracını bırakarak sabah işe özel halk otobüsüyle geldi. Zübeyde Hanım Caddesi Uzer Cami karşısındaki durakta bir süre vatandaşlarla birlikte otobüs bekleyen Başkan Arı, kendisi ile birlikte gelen otobüse binen yolcuların ücretini ödeyerek seyahat etti.

 

Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ersan Erkut ve Mustafa Alevli ile birlikte Nevşehir Belediyesi’ne gitmek için Atatürk Bulvarı’ndaki Gülbahçe durağına kadar zaman zaman ayakta yolculuk eden Başkan Arı, otobüsteki vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. Otobüsteki minik yolculara çeşitli hediyeler de veren Arı, tüm Nevşehirlileri sağlıklı yaşam için hareket etmeye ve farkındalık oluşturmak için etkinliklere katılmaya davet etti.

 

Arı, “Avrupa Birliği Delegasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Nevşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında şehrimizde birçok etkinlik düzenlenecek. Spor müsabakalarından, bisiklet turlarına uçurtma şenliğinden otomobilsiz gün etkinliğine kadar düzenleyeceğimiz bu programlara tüm Nevşehirlileri davet ediyorum. Bu yılki sloganı “Birlikte yürüyelim” olan Avrupa Hareketlilik Haftası kentleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri geliştirmeye ve desteklemeye teşvik eden ve halkı motorlu araçlara alternatif ulaşım yollarını kullanmaya davet eden önemli bir girişim . Bu kapsamda bizde her yaş grubundaki vatandaşlarımızın spor yapmaları, toplu ulaşımı daha fazla kullanmaları ve vatandaşları bisiklet gibi motorlu araçlara alternatif ulaşım modellerine teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için hayata geçireceğimiz projeler Nevşehir’e bu konuda önemli bir ivme kazandıracak.” dedi.

 

Her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde birçok ülkede kutlanan ve bir Avrupa Komisyonu kampanyası olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” ile belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, insanların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesine teşvik edilmesi amaçlanıyor.

                                                                                                                                                                      

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.