Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Belediye Başkanı Yıldız, Atık Pil Toplayan Öğrencileri Ödüllendirdi

İLÇELER 04.10.2018 - 11:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Belediye Başkanı Yıldız, Atık Pil Toplayan Öğrencileri Ödüllendirdi

Geçtiğimiz yıl Ürgüp'te 420 kg atık pil toplayan Ayhan Ertürk ilkokulu Öğrencileri masa tenisi seti kazandı.
  Ürgüp Belediyesi’nin, çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak, geri dönüşüm uygulamalarının rolüne dikkat çekmek amacıyla başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıl Nevşehir genelideki toplam 52 ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan Atık Pil Toplama Yarışması’nda Ayhan Ertürk İlkokulu, 221 kg atık pil toplayarak birinci oldu. Ayhan Ertürk İlkokuluna Ürgüp Belediyesi ve TAP tarafından masa tenisi masası ve masa tenisi seti hediye edildi.   Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ayhan Ertürk İlkokulu'nu ziyaret ederek Okul Müdürü Kenan Çalışkan'a ve Öğretmenler başta olmak üzere duyarlılık gösteren tüm Veli ve Öğrencilere teşekkür etti. Geçtiğimiz yıl Ürgüp'te toplam 420 kg pil toplandığını Ayhan Ertürk İlkokulundan ise 221 kg atık pil geldiğini,  İl genelinde topplam 1.625 Kg atık pil toplandığını ifade eden Yıldız, bu yılda atık pil kampanyasının devam ettiğini kaydetti.   Atık piller, içerdiği çeşitli kimyasallar nedeniyle çevreye zararlı olmasının yanı sıra dönüştürebilir birçok madde de barındırıyor. Doğrudan çöp kutusuna atılmaları tehlikeli olduğu gibi, geri kazanımı da engelliyor. Ürgüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği okullar arası Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında kullanılmış pillerin toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor.
Geçtiğimiz yıl Ürgüp'te 420 kg atık pil toplayan Ayhan Ertürk ilkokulu Öğrencileri masa tenisi seti kazandı.

 

Ürgüp Belediyesi’nin, çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak, geri dönüşüm uygulamalarının rolüne dikkat çekmek amacıyla başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıl Nevşehir genelideki toplam 52 ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan Atık Pil Toplama Yarışması’nda Ayhan Ertürk İlkokulu, 221 kg atık pil toplayarak birinci oldu. Ayhan Ertürk İlkokuluna Ürgüp Belediyesi ve TAP tarafından masa tenisi masası ve masa tenisi seti hediye edildi.

 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ayhan Ertürk İlkokulu'nu ziyaret ederek Okul Müdürü Kenan Çalışkan'a ve Öğretmenler başta olmak üzere duyarlılık gösteren tüm Veli ve Öğrencilere teşekkür etti. Geçtiğimiz yıl Ürgüp'te toplam 420 kg pil toplandığını Ayhan Ertürk İlkokulundan ise 221 kg atık pil geldiğini,  İl genelinde topplam 1.625 Kg atık pil toplandığını ifade eden Yıldız, bu yılda atık pil kampanyasının devam ettiğini kaydetti.

 

Atık piller, içerdiği çeşitli kimyasallar nedeniyle çevreye zararlı olmasının yanı sıra dönüştürebilir birçok madde de barındırıyor. Doğrudan çöp kutusuna atılmaları tehlikeli olduğu gibi, geri kazanımı da engelliyor. Ürgüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği okullar arası Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında kullanılmış pillerin toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.