Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Berberler ve kuaförler de havlular ne kadar hijyenik?

GÜNCEL 17.03.2020 - 10:43, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Berberler ve kuaförler de havlular ne kadar hijyenik?

Türkiye'de son günlerde ortaya çıkan korona virüs tedbirleri kapsamında akıllara Nevşehir'de bulunan berberlerin ne kadar hijyenik olduğu sorusu geliyor.
  Bazı turizm şehirlerinde berber ve kuaförler her müşteriye ayrı bir havlu açarak kullanmakta ve havlu bir kullanımlık olduktan sonra ister kirlensin ister kirlenmesin iş yerinin arka kısmında ki çamaşır makinesinde anında yıkanarak kurutulup tekrar poşetlenmektedir.   Bu uygulama şehrimizde olması gereken bir uygulamadır. Ve çok geç kalınmıştır. Berber dükkanına girerken zaten sizi kapıda toz ve toprakla harmanlanmış kapıda ki kurutma askısında asılı bulunan rengi değişmeye yüz tutmuş bilmem kaç kişinin kafasına, yüzüne, ağzına değmiş havlular karşılar. Bu görüntü ile içeriye girersin ve tıraşını olduktan sonra kapıda bir önceki müşteriden kalan ve onun tıraşı ile ıslanıp kurutulmaya bırakılmış havlu alınır ve tekrar ağzına yüzüne sürülür. Bu uygulamayı herkes görür ama aklına mı getirmez? Bilmezler mi? Sesini çıkartmaz ve kurbanlık koyun misali oturup kaderine razı olur. Hangi hastalıklı insanın ağzına veya hangi saç hastalığı bulunan insanına kafasına sürülmüş havlu ile kurulanmayı bekler.   Bazı duyarlı ve titiz vatandaşlarımız ise berber dükkanlarına kendi havlularına koymuş ve o havlu ondan başkasına kullanılmıyormuş . Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan önce kendi berber dükkanında her müşteriye bir havlu uygulaması başlatıp daha sonra ise üyelerine başlatması gerekmektedir.  Bunun zamanı yoktur hemen biran önce başlatılması gerekmektedir.   Örnek şehir olma yolunda olduğumuzu böylelikle Türkiye’ye de duyurmuş oluruz. Berberler ve kuaförler aynı zamanda Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün denetiminde olduğundan bu konuya çözüm yolunu Nevşehir Belediyesinin yetkilileri de bulabilir.
Türkiye'de son günlerde ortaya çıkan korona virüs tedbirleri kapsamında akıllara Nevşehir'de bulunan berberlerin ne kadar hijyenik olduğu sorusu geliyor.

 

Bazı turizm şehirlerinde berber ve kuaförler her müşteriye ayrı bir havlu açarak kullanmakta ve havlu bir kullanımlık olduktan sonra ister kirlensin ister kirlenmesin iş yerinin arka kısmında ki çamaşır makinesinde anında yıkanarak kurutulup tekrar poşetlenmektedir.

 

Bu uygulama şehrimizde olması gereken bir uygulamadır. Ve çok geç kalınmıştır. Berber dükkanına girerken zaten sizi kapıda toz ve toprakla harmanlanmış kapıda ki kurutma askısında asılı bulunan rengi değişmeye yüz tutmuş bilmem kaç kişinin kafasına, yüzüne, ağzına değmiş havlular karşılar. Bu görüntü ile içeriye girersin ve tıraşını olduktan sonra kapıda bir önceki müşteriden kalan ve onun tıraşı ile ıslanıp kurutulmaya bırakılmış havlu alınır ve tekrar ağzına yüzüne sürülür. Bu uygulamayı herkes görür ama aklına mı getirmez? Bilmezler mi? Sesini çıkartmaz ve kurbanlık koyun misali oturup kaderine razı olur. Hangi hastalıklı insanın ağzına veya hangi saç hastalığı bulunan insanına kafasına sürülmüş havlu ile kurulanmayı bekler.

 

Bazı duyarlı ve titiz vatandaşlarımız ise berber dükkanlarına kendi havlularına koymuş ve o havlu ondan başkasına kullanılmıyormuş . Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan önce kendi berber dükkanında her müşteriye bir havlu uygulaması başlatıp daha sonra ise üyelerine başlatması gerekmektedir.  Bunun zamanı yoktur hemen biran önce başlatılması gerekmektedir.

 

Örnek şehir olma yolunda olduğumuzu böylelikle Türkiye’ye de duyurmuş oluruz. Berberler ve kuaförler aynı zamanda Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün denetiminde olduğundan bu konuya çözüm yolunu Nevşehir Belediyesinin yetkilileri de bulabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.