MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bir zamanlar meslek lisesi memleket meselesiydi

EĞİTİM 03.07.2020 - 13:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Bir zamanlar meslek lisesi memleket meselesiydi

Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı İbrahim Demir, Nevşehir’de 4 tane okul binasının bu okullara ait pansiyon binalarının, ayrıca 34 odalı uygulama otelinin ve kapalı spor salonunun yıkılarak yerine millet bahçesi yapılmaya çalışılması eğitime vurulan en büyük darbe olacağına dikkat çekti.
  NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı İbrahim Demir, Nevşehir’de 4 tane okul binasının bu okullara ait pansiyon binalarının, ayrıca 34 odalı uygulama otelinin ve kapalı spor salonunun yıkılarak yerine millet bahçesi yapılmaya çalışılması eğitime vurulan en büyük darbe olacağına dikkat çekti.   Demir, "Pandemi döneminde; 4+4+4’e geçişin ilk ortaokul mezunlarının lise öğrenimlerine başlamaları nedeniyle, geçmiş dönemlere nazaran artı binlerce dersliğe ihtiyacın olduğu bir dönemde, okul binalarının yıkılarak burada öğrenim gören öğrencilerin sığıntı gibi diğer okulların binalarına katlarına üst üste balık istifi yapılması mesleki eğitime ve öğrencilerine yapılan en büyük kötülüktür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin eğitiminden daha önemli görülen millet bahçesinin, Nevşehir’de sanki başka yer yokmuş gibi, okullarımızın yıkılarak açılacak olan alana sıkıştırılması anlaşılır bir şey değildir.   Bu mevcut okul binaları yıkılınca yenileri ne zaman yapılacak? Madem böyle bir proje vardı neden Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, bakım onarımı için bir yıl  önce 300-400  bin TL para harcandı. Bu Okullarının yıkılarak yerine yenilerini yapılmasının devlete olan  maliyeti nedir?   Vatandaşın paraları neden çarçur ediliyor? Şurası  unutulmamalıdır  ki, vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Bu nedenle bin öğrencinin eğitim gördüğü, ülke ekonomisine katkı sağladığı okulların binalarını yıkarak Millet Bahçesi yapma hayalinden vazgeçin gençlerin geleceğiyle oynamayın!" diye konuştu.
Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı İbrahim Demir, Nevşehir’de 4 tane okul binasının bu okullara ait pansiyon binalarının, ayrıca 34 odalı uygulama otelinin ve kapalı spor salonunun yıkılarak yerine millet bahçesi yapılmaya çalışılması eğitime vurulan en büyük darbe olacağına dikkat çekti.

 

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı İbrahim Demir, Nevşehir’de 4 tane okul binasının bu okullara ait pansiyon binalarının, ayrıca 34 odalı uygulama otelinin ve kapalı spor salonunun yıkılarak yerine millet bahçesi yapılmaya çalışılması eğitime vurulan en büyük darbe olacağına dikkat çekti.

 

Demir, "Pandemi döneminde; 4+4+4’e geçişin ilk ortaokul mezunlarının lise öğrenimlerine başlamaları nedeniyle, geçmiş dönemlere nazaran artı binlerce dersliğe ihtiyacın olduğu bir dönemde, okul binalarının yıkılarak burada öğrenim gören öğrencilerin sığıntı gibi diğer okulların binalarına katlarına üst üste balık istifi yapılması mesleki eğitime ve öğrencilerine yapılan en büyük kötülüktür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin eğitiminden daha önemli görülen millet bahçesinin, Nevşehir’de sanki başka yer yokmuş gibi, okullarımızın yıkılarak açılacak olan alana sıkıştırılması anlaşılır bir şey değildir.

 

Bu mevcut okul binaları yıkılınca yenileri ne zaman yapılacak?

Madem böyle bir proje vardı neden Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, bakım onarımı için bir yıl  önce 300-400  bin TL para harcandı. Bu Okullarının yıkılarak yerine yenilerini yapılmasının devlete olan  maliyeti nedir?

 

Vatandaşın paraları neden çarçur ediliyor?

Şurası  unutulmamalıdır  ki, vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Bu nedenle bin öğrencinin eğitim gördüğü, ülke ekonomisine katkı sağladığı okulların binalarını yıkarak Millet Bahçesi yapma hayalinden vazgeçin gençlerin geleceğiyle oynamayın!" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.