Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bu Okulda Duvarlar Tablo Gibi!

EĞİTİM 22.03.2017 - 21:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bu Okulda Duvarlar Tablo Gibi!

Özel Kardelen Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan çalışma görenler tarafından büyük beğeni topluyor.
Özel Kardelen Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan çalışma görenler tarafından büyük beğeni topluyor.   Resmin sadece kağıt veya tuval üzerinde olmayacağını miniklere göstermek amacıyla yapılan duvar çalışmaları ile öğrencilere resmi sevdirmek amaçlandı. Yapılan çalışmada günümüzden ve geçmişten çizgi film karakterleri duvarlara işlendi.   Görsel Sanatlar zümre başkanı Handan Özkan, yapılan her bir çalışmanın birer sanat eserine dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: " Kardelen Koleji olarak bizler sanatın ne denli önemli olduğunu ve ne kadar erken yaşta sevdirilmeye başlanırsa çocuk gelişimi için o kadar iyi olacağının farkındayız. Yaptığımız bu duvar süsleme çalışmalarıyla anaokulu düzeyinde olan çocuklarımıza okulu daha da sevdirmek ve sanata olan ilgilerini artırmayı amaçladık." dedi.   Resim sanatının önemine vurgu yapan Kardelen Koleji Görsel sanatlar öğretmeni Betül Kale Evciler ise ; "İnsanoğlu duygularını, isteklerini belirtmek için yüzyıllardır çeşitli yöntemlere başvurur bu yöntemlerin belki de en zevkli ve yaratıcı olanı ise resim sanatıdır. Resim yapmak, yaratıcı düşünceyi de beraberinde getirdiği için analitik düşünme ve odaklanma gibi önemli meziyetlerin yolunu açan bir araç olarak görülebilir." dedi.    
Özel Kardelen Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan çalışma görenler tarafından büyük beğeni topluyor.

Özel Kardelen Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan çalışma görenler tarafından büyük beğeni topluyor.

 

Resmin sadece kağıt veya tuval üzerinde olmayacağını miniklere göstermek amacıyla yapılan duvar çalışmaları ile öğrencilere resmi sevdirmek amaçlandı. Yapılan çalışmada günümüzden ve geçmişten çizgi film karakterleri duvarlara işlendi.

 

Görsel Sanatlar zümre başkanı Handan Özkan, yapılan her bir çalışmanın birer sanat eserine dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: " Kardelen Koleji olarak bizler sanatın ne denli önemli olduğunu ve ne kadar erken yaşta sevdirilmeye başlanırsa çocuk gelişimi için o kadar iyi olacağının farkındayız. Yaptığımız bu duvar süsleme çalışmalarıyla anaokulu düzeyinde olan çocuklarımıza okulu daha da sevdirmek ve sanata olan ilgilerini artırmayı amaçladık." dedi.

 

Resim sanatının önemine vurgu yapan Kardelen Koleji Görsel sanatlar öğretmeni Betül Kale Evciler ise ; "İnsanoğlu duygularını, isteklerini belirtmek için yüzyıllardır çeşitli yöntemlere başvurur bu yöntemlerin belki de en zevkli ve yaratıcı olanı ise resim sanatıdır. Resim yapmak, yaratıcı düşünceyi de beraberinde getirdiği için analitik düşünme ve odaklanma gibi önemli meziyetlerin yolunu açan bir araç olarak görülebilir." dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.