Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bu Örümcek Hem Tehlikeli Hem Görenleri Korkuttuyor

İLÇELER 09.08.2017 - 09:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bu Örümcek Hem Tehlikeli Hem Görenleri Korkuttuyor

Nevşehir Gülşehir ilçesinde şimdi de zehirli bir örümcek türü olan “Sarı Ömer-Sarıkız” sorunu ortaya çıktı.
Nevşehir Gülşehir ilçesinde şimdi de zehirli bir örümcek türü olan “Sarı Ömer-Sarıkız” sorunu ortaya çıktı. Bu örümcekten Gülşehir ilçemizin Tuzköy , Karacaşar mahallesi ile Çalışanlar mahallesi kooperatif evleri ve 400 evler mahallesinde vatandaşın en yoğun olduğu bölgede 3 gün içerisinde 20'den fazla öldürüldü.   Gülşehirli gençler tarafından yakalan örümcek görenlere adeta korku saçıyor. Diğer örümcek türleri gibi kaçmayan bu örümcek türü müdahale edildiği zaman kaçmayarak iki ayağının üzerinde şaha kalkarak mücadele ediyor.   Kuzey Irak ve Türkiye´de yoğunlukla Hakkari bölgesinde görülen, son günlerde Gülşehir ilçemizde sıkça görülmeye başlanan diğer örümceklere göre büyük olan örümceğin kaynaklarda 2 ağzı 10 bacağı bulunduğu belirtiliyor.   Etle beslenen ve ürkütücü bir görüntüye sahip olan “Sarı Ömer-Sarıkız” insanı ısırdığı zaman enjekte ettiği zehir nedeniyle insan vücudunun ısırılan bölgesi birkaç gün sora çürümeye başlıyor.   Kaynaklar örümcek hakkında, “Zehri sitotoksiktir. Isırığın olduğu bölgede derinin ölümüne sebep olur. Türkiye´de cinsin 7 türü bulunur. Bunlardan en tehlikelisi Ch. punctorium ve Ch. mildei türleridir” Bilgilerine yer veriyor.   Gülşehir ve çevresindeki türün ne olduğu henüz bilinmiyor.  
Nevşehir Gülşehir ilçesinde şimdi de zehirli bir örümcek türü olan “Sarı Ömer-Sarıkız” sorunu ortaya çıktı.

Nevşehir Gülşehir ilçesinde şimdi de zehirli bir örümcek türü olan “Sarı Ömer-Sarıkız” sorunu ortaya çıktı.

Bu örümcekten Gülşehir ilçemizin Tuzköy , Karacaşar mahallesi ile Çalışanlar mahallesi kooperatif evleri ve 400 evler mahallesinde vatandaşın en yoğun olduğu bölgede 3 gün içerisinde 20'den fazla öldürüldü.

 

Gülşehirli gençler tarafından yakalan örümcek görenlere adeta korku saçıyor. Diğer örümcek türleri gibi kaçmayan bu örümcek türü müdahale edildiği zaman kaçmayarak iki ayağının üzerinde şaha kalkarak mücadele ediyor.

 

Kuzey Irak ve Türkiye´de yoğunlukla Hakkari bölgesinde görülen, son günlerde Gülşehir ilçemizde sıkça görülmeye başlanan diğer örümceklere göre büyük olan örümceğin kaynaklarda 2 ağzı 10 bacağı bulunduğu belirtiliyor.

 

Etle beslenen ve ürkütücü bir görüntüye sahip olan “Sarı Ömer-Sarıkız” insanı ısırdığı zaman enjekte ettiği zehir nedeniyle insan vücudunun ısırılan bölgesi birkaç gün sora çürümeye başlıyor.

 

Kaynaklar örümcek hakkında, “Zehri sitotoksiktir. Isırığın olduğu bölgede derinin ölümüne sebep olur. Türkiye´de cinsin 7 türü bulunur. Bunlardan en tehlikelisi Ch. punctorium ve Ch. mildei türleridir” Bilgilerine yer veriyor.

 

Gülşehir ve çevresindeki türün ne olduğu henüz bilinmiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.