Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

ByLockcu Sanıklara 6'şar Yıl Hapis

GÜNCEL 02.06.2017 - 19:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

ByLockcu Sanıklara 6'şar Yıl Hapis

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli iletişim ağı olan by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan aralarında inşaat işçisi, Kur'an öğreticisi gibi farklı meslek gruplarından olan 10 sanığa 6'şar yıl 3'er ay, etkin pişmanlıkta bulunan 1 sanığa da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli iletişim ağı olan by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan aralarında inşaat işçisi, Kur'an öğreticisi gibi farklı meslek gruplarından olan 10 sanığa 6'şar yıl 3'er ay, etkin pişmanlıkta bulunan 1 sanığa da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bir sanığın tanık olarak dinlenen eşi de 'By lock'u ben kullandım. Eşimin bu yapı ile alakası yok' dedi.  Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Y.T. İzmir Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu sanıklar M.T. ve Ö.S. ve tutuksuz sanıklar F.T.K., Z.Ş., T.S., M.D., S.G. duruşma salonunda hazır edilirken, tutuksuz sanıklardan E.Ç., F.A. ve N.A. ise duruşmaya katılmadı. 'Eşim değil, ben by lock kullandım' Tutuksuz sanık F.A.'nın eşi G.O.A. duruşmada tanık olarak dinlendi. G.O.A., by lock programını kendisinin kullandığını belirterek, "Eşim ile lise yıllarında tanıştık. O günden beri sürekli mesajlaşıyorduk. Eşimin bu yapı ile hiçbir alakası yoktur. O dönemde internetim bitince eşimin internet paketinden kullanırdım. By lock programını ben kullandım. Ben de önceki ifadelerimde her şeyi anlattım" diye konuştu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar Y.T., M.T., Ö.S., F.T.K., Z.Ş., M.D., S.G., E.Ç., F.A. ve N.A.'ya 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, etkin pişmanlıkta bulunan sanık T.S.'yi ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum etti. Mahkeme tutuklu sanıklar Y.T., M.T. ve Ö.S.'nin tutukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine hükmetti.  
Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli iletişim ağı olan by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan aralarında inşaat işçisi, Kur'an öğreticisi gibi farklı meslek gruplarından olan 10 sanığa 6'şar yıl 3'er ay, etkin pişmanlıkta bulunan 1 sanığa da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli iletişim ağı olan by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan aralarında inşaat işçisi, Kur'an öğreticisi gibi farklı meslek gruplarından olan 10 sanığa 6'şar yıl 3'er ay, etkin pişmanlıkta bulunan 1 sanığa da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bir sanığın tanık olarak dinlenen eşi de 'By lock'u ben kullandım. Eşimin bu yapı ile alakası yok' dedi. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Y.T. İzmir Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu sanıklar M.T. ve Ö.S. ve tutuksuz sanıklar F.T.K., Z.Ş., T.S., M.D., S.G. duruşma salonunda hazır edilirken, tutuksuz sanıklardan E.Ç., F.A. ve N.A. ise duruşmaya katılmadı.

'Eşim değil, ben by lock kullandım'
Tutuksuz sanık F.A.'nın eşi G.O.A. duruşmada tanık olarak dinlendi. G.O.A., by lock programını kendisinin kullandığını belirterek, "Eşim ile lise yıllarında tanıştık. O günden beri sürekli mesajlaşıyorduk. Eşimin bu yapı ile hiçbir alakası yoktur. O dönemde internetim bitince eşimin internet paketinden kullanırdım. By lock programını ben kullandım. Ben de önceki ifadelerimde her şeyi anlattım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar Y.T., M.T., Ö.S., F.T.K., Z.Ş., M.D., S.G., E.Ç., F.A. ve N.A.'ya 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, etkin pişmanlıkta bulunan sanık T.S.'yi ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum etti. Mahkeme tutuklu sanıklar Y.T., M.T. ve Ö.S.'nin tutukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine hükmetti.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.